NOMENAMENT

Ganyet liderarà el comissionat per a la cooperació pirinenca

L’exalcalde de la Seu d’Urgell Joan Ganyet.

L’exalcalde de la Seu d’Urgell Joan Ganyet.ARXIU

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell Executiu del Govern català va aprovar ahir la creació del Comissionat per a les relacions interpirinenques, liderat per Joan Ganyet. Treballarà en coordinació amb diferents administracions per harmonitzar les polítiques públiques de cooperació transfronterera i dissenyarà actuacions específiques per impulsar l’activitat econòmica, social, i en matèria d’infraestructures i de protecció del medi ambient als Pirineus.

L’exalcalde de la Seu d’Urgell va remarcar ahir que el nomenament culmina la seva trajectòria política i que intentarà fer realitat allò que tant ha insistit, “juntament amb Antoni Pol”, com és promocionar una àrea funcional dels Pirineus, sobretot amb la banda francesa, amb què considera que existeix un allunyament. L’exsenador es va referir a la necessitat de superar “aquesta cremallera que suposen les fronteres” que impedeix la normalitat de la col·laboració econòmica. Ganyet va considerar que “hi ha molta cosa a fer”. Es va referir a col·laboracions existents com la dels parcs naturals en els tres països o la diàlisi a l’hospital d’Andorra, encara insuficients: “D’aquí a 30 anys, haurien d’estar en marxa uns 80 projectes transfronterers al Pirineu”, per a la qual cosa va reiterar la necessitat de disposar d’una àrea de reflexió conjunta que permeti triar aquests projectes compartits. “La idea va prenent forma”, es va felicitar Ganyet, per a qui no és el mateix “anar a parlar amb la gent que representar la Generalitat per presentar les propostes”.

L’Alt Pirineu i Aran, amb una població de 75.000 habitants, que representa menys de l’1% del total de Catalunya, afronta grans dificultats per mantenir la seva població. Davant d’aquesta situació, el Govern català –a través del Comissionat– té previst recomanar diverses accions i estratègies que garanteixin un desenvolupament equilibrat del territori transfronterer.

tracking