Meteo

Descens important de temperatures a partir de demà

Les ventades han arribat a 134,8 quilòmetres per hora a la Tossa d'Espiolets

Pluges recollides en les últimes hores a les estacions d'Andorra

Pluges recollides en les últimes hores a les estacions d'AndorraMeteo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les pluges es mantindran durant tota la jornada de manera intermitent, i amb una pèrdua d'intensitat durant la segona part de la tarda, abans de l'arribada d'un front que farà baixar els termòmetres, segons anuncia Meteorologia. La previsió indica que avui hi haurà inestabilitat i precipitacions intermitents i per l'Atlàntic s'albira "el tàlveg que ens afectarà demà, amb aire fred en altura que provocarà un important descens de la temperatura". I és que la comparació amb les normals climàtiques indica que les mínimes estan aquest matí 6 graus per sobre de la mitjana climàtica i les màximes se situen en els paràmetres habituals. S'espera que durant demà dijous caiguin les precipitacions més abundants de tota la setmana, fins i tot, alerten des del servei de Meteorologia poden arribar a convertir-se en tempestes, cap al migdia.

El servei meteorològic informa que demà hi haurà pluges i la cota de neu baixarà dels 2.700 als 2.100 metres durant la tarda i la nit al nord del país, amb unes temperatures mínimes de 10 graus al centre del país i de 0 graus al Pas de la Casa, i màximes de 16 i 6 graus respectivament. Els gruixos que es poden acumular seran de 5 centímetres als 2.500 metres d'alçada. Divendres continuaran les precipitacions, i les nevades seran residuals al nord i podrien baixar als 1.800 metres. Els termòmetres descendiran fins als 7 a Andorra la Vella i seran de 3 graus negatius al Pas. Per la banda alta s'arribarà a 14 graus al centre i 2 al Pas. Els registres d'avui a mig matí són superiors a 13 graus a la Comella, la central de FEDA i la Borda Vidal, i de 4,7 graus a les Antenes del cap del Port d'Envalira.

Meteorologia destaca que les ventades que van fer activar l'avís groc han arribat a 134,6 quilòmetres per hora a la Tossa d'Espiolets, de 82,1 a Perafita i de 69,8 al Roc de Sant Pere. Les precipitacions més abundants s'han registrat a Sorteny, amb 24mm, 17,5 a Perafita, 15,9 hi ha hagut al roc de Sant Pere, 15,2 a les Bordes de Setúria i 14,9 a la Comella.

tracking