59a promoció

Dinou aspirants a agents de policia comencen les proves de selecció

El procés de selecció servirà per cobrir 11 places

Una de les dones que aspiren a ser agent de policia, durant les proves físiques d'aquest dijous al matí.
Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dinou aspirants a nous agents de la policia han començat aquest dijous al matí el procés de selecció per cobrir 11 places, 3 de nova creació i 8 corresponents a vacants per jubilacions i excedències sense reserva de plaça. Dels 19 candidats, 15 són homes i 4 són dones. 

Les proves físiques han tingut lloc aquest matí a l'Estadi Comunal. Proves que consisteixen en nou exercicis al llarg d'un recorregut que combina obstacles amb diverses voltes a l'estadi, tal com ha explicat el sergent Sergi Lechuga, cap del Grup de Formació. Els homes han d’aconseguir completar el circuit en menys de 13 minuts i mig i les dones, en menys de 16. Es tracta de barems que són un estàndard en l’àmbit europeu per a una “condició física que ha de ser mitjana-alta per poder desenvolupar la tasca policial”, ha afegit el sergent.

A la tarda, el dinous aspirants faran el test de resistència, una prova que consisteix a fer el màxim de voltes possibles a la pista d’atletisme de 400 metres en un temps que no superi els 12 minuts. Divendres serà el torn de la prova de muntanya, un recorregut d’una distància d’aproximadament 1.500 metres amb un desnivell d’uns 200 des de l’alberg de la Comella fins a un punt situat al camí del Bosc Negre. Després d'aquesta prova, els candidats hauran de superar les proves professional i cultural, així com els exàmens d'idiomes, els test psicotècnics i una entrevista final. 

Entre els diversos requisits que han de complir les persones que es presenten a agent de policia destaquen ser major d'edat, tenir la nacionalitat andorrana, el títol de batxillerat o un diploma equivalent, disposar del diploma de català de nivell B2, estar lliure d’antecedents penals, i tenir una alçada mínima d’1,60 metres, les dones, i 1,65 metres, els homes. Pel que fa al permís de conduir andorrà B2, continua sent un requisit d’obligat compliment, però es permet que els futurs agents se’l puguin treure durant el període de formació.

Els i les aspirants que superin les proves d’accés, hauran de passar una formació inicial d’una durada màxima de nou mesos. Un cop hagin completat aquesta formació, seran nomenats agents de Policia en període de prova durant un any. Aquesta serà la 59a promoció.

tracking