ECONOMIA

Andorra s'estableix en A- segons Fitch Ratings

L'informe indica que la política fiscal prudent ha ajudat a preservar l'estabilitat fiscal i econòmica

Les oficines de Fitch RatingsArxiu

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra s'ha situat de nou en A-, segons el ràting que ha publicat aquest divendres l'agència d'avaluació, Fitch Ratings, amb una perspectiva estable, mantenint la nota que es va assolir al juliol de l'any 2022 i que s'han anat mantenint durant les darreres avaluacions.

L'informe destaca que el PIB per càpita i els indicadors de bon govern, molt per sobre de la mediana dels països amb una qualificació similar, recolzen el perfil creditici d'Andorra. Els avaluadors informen que s'ha preservat una estabilitat discal i econòmica per haver implementat una política fiscal prudent. Fitch Ratings pronostica superàvits fiscals del govern general al 2024 (1,2%), 2025 (0,6%) i 2026 (0,1%).

També s'exposa el creixement de l'economia del Principat entre 2024 (1,8%) i el 2025 (1,4%). Uns increments que se sumen al que hi va haver l'any passat de l1'4%. Segons Fitch l'Acord d'Associació contribuirà a facilitar la major integració d'Andorra al mercat interior de la UE, ampliant les oportunitats d'exportació, la qual cosa afavorirà la diversificació econòmica. 

L'últim punt que remarca l'agència és l'alta resiliència del sector bancari. Segons l'informe, la rendibilitat del sector s'ha mantingut els últims anys i se situa per sobre dels nivells previs a la pandèmia.

tracking