ACCIDENT DE CIRCULACIÓ

Detingut el conductor de l'atropellament mortal de la turista al Pas

L’home va donar negatiu en les proves d'alcoholèmia i drogues al volant

Bombers i sanitaris en el lloc de l’atropellament.
Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La policia ha informat aquest matí que va detenir ahir a la tarda el conductor de la furgoneta que va atropellar a l'avinguda Consell General del Pas la turista de 79 anys que va morir a l'hospital. El cos de seguretat destaca que l'home, de 57 anys, va donar negatiu en les proves d'alcoholèmia i drogues que se li van practicar en el moment dels fets, que van succeir poc abans de tres quarts d'una de la tarda. El conductor va passar a disposició judicial ahir a la tarda, com a pressumpte autor d'un delicte contra la vida humana, i va quedar en llibertat, segons ha pogut saber el Diari. La víctima va creuar la via a prop d'un pas de vianants.

La dona va patir lesions molt greus en ser colpejada per una furgoneta a l’avinguda del Consell General del Pas de la Casa, a cinquanta metres del despatx de la policia, en un aparcament d’autobusos. La víctima va ser atesa inicialment al lloc dels fets pels serveis d’emergència i va ser traslladada en un helicòpter medicalitzat a l’hospital, on no va poder superar les greus ferides que havia patit. El centre mèdic va fer pública la defunció de la dona poc després de les quatre de la tarda.

La policia va ser alertada del sinistre a les 12.44 hores i fins al lloc dels fets es van traslladar diverses patrulles del cos de seguretat, dos camions de bombers i una ambulància del SUM. L’accident es va produir quan el conductor de la furgoneta de matrícula andorrana s’incorporava a la via i va atropellar la dona que creuava el carrer en aquell moment, segons el servei d’ordre. El grup d’investigació d’accidents de trànsit de la policia treballa per determinar les circumstàncies del sinistre.

Cotxe bolcat

D’altra banda, el conductor del vehicle que va bolcar dimecres al vespre a la carretera del Riu Blanc d’Encamp va ser detingut després d’accident. La policia va informar ahir que l’home, un resident de 48 anys, tenia el permís retirat per ordre judicial i a més va donar positiu en la prova d’alcoholèmia que se li va fer després del sinistre, amb una taxa d'1,14.

Els fets van passar a les 20.54 hores quan el conductor va perdre el control i va bolcar el cotxe, un BMW, de matrícula andorrana. La carretera estava mullada per la pluja i el conductor va resultar ferit lleu, i va ser traslladat a l’hospital en una ambulància del SUM, on va ser donat d’alta dimecres mateix. En el sinistre no es va veure implicat cap altre vehicle. El sinistre va ser molt espectacular perquè es tracta d’una via on se circula lentament. El conductor va sortir pel seu propi peu, una mica atordit, i tenia sang al rostre a causa d’un cop al cap. Els mateixos vianants es van encarregar de regular el trànsit fins que va arribar la policia i els agents de circulació. El vehicle va quedar encastat contra la porta d’un edifci de nova construcció, on encara no viu ningú.

El cotxe a bolcat molt probablement a causa de la pluja que persisteix durant la jornada

El cotxe bolcat dimecres a EncampXarxes

Un altre accident va tenir lloc a les 3.26 de la matinada d’ahir a la carretera de l’Obac. Quan va arribar la policia el conductor havia marxat, després de deixar el vehicle abandonat. La policia treballava per poder identificar-lo.

tracking