Meteorologia

Neu per sobre dels 1.900 metres

Les pluges intenses d'ahir van deixar 10,6 mm en 30 minuts a la Borda Sabater

Feble nevada a Arcalís, a peu de pistes

Feble nevada a la Coma d'ArcalísServei Meteorològic Nacional

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La neu ha arribat de forma feble per sobre dels 1.900 metres i es mantindran durant tot el dia a l'extrem nord del país, segons informa Meteorologia. El servei indica que "tot i ser la nevada més abundant del que portem de tardor, només ha acumulat alguns centímetres" que es poden veure amb les càmeres de les estacions d'esquí a les zones altes d'Arcalís, Arinsal, el Pas de la Casa, Soldeu i el Tarter. 

Les temperatures han baixat de manera notable amb registres negatius que es mantenen a les 10 del matí a les zones més altes. Destaquen valors de dos graus negatius a La Solana o a les antenes d'Envalira, a cota 2.500, però també temperatures fredes a cotes més baixes, com pot ser a l'estació de Feda de Grau Roig, als 2.000 metres, on la temperatura es troba a 0,6 graus, o el coll d'Ordino amb 2,2 graus. A les zones baixes del Principat, la temperatura ronda els 8 graus positius. La previsió és que les màximes siguin de 13 graus a la capital i de 0 graus al Pas.

El que sí han estat intenses i abundants han estat les pluges registrades ahir de manera intermitent. Meteorologia destaca que la màxima intensitat es va produir a la Borda Sabaté amb 10,6 mm en 30 minuts i un total de 24,4 mm durant la jornada. L'estació de control de Perafita va acumular 23,5 mm i a la central de FEDA es van assolir 20,5 mm.

Al llarg del dia d'avui es mantindrà la nuvolositat, que pot deixar alguna gotellada al nord del país, mentre que a la resta del Principat s'obriran progessivament tímides clarianes. La cota de neu podria baixar fins als 1.900 metres durant el dia d'avui, amb gruixos de neu nova de fins a 7 centímetres a 2.500 metres. 

tracking