Medi Ambient

Nou camí de la transhumància entre la Vall d'Incles i el Plateau de Beille

El recorregut, de gairebé 22 quilòmetres, compta amb dos refugis guardats

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, en l'acte d'inauguració del camí

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, en l'acte d'inauguració del camíCEsteve

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha inaugurat aquest matí el nou sender de la transhumància anomenat 'Estives', que recorre des de la Vall d'Incles fins al Plateau de Beille, al territori francès de l'Arieja. Un total de gairebé 22 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell de 1.370 metres, i amb dos refugis guardats al llarg del trajecte, un a Juclar i l'altre a Rhules. L'acte d'inauguració s'ha celebrat aquest matí a Ràdio Andorra en el marc del vuitè diàleg transfronterer entre Andorra i Occitània.

“Avui inaugurem un projecte que ens permet estrènyer les relacions de cooperació amb el país veí del nord així com també donar noves opcions de senderisme, alhora que podem explicar la importància de mantenir una ramaderia extensiva i la pràctica de la transhumància”, ha emfatitzat el ministre Casal. Per la seva banda, la delegació francesa ha posat en relleu la bona cooperació entre els territoris. L'objectiu del projecte és posar en valor la pràctica de la transhumància i posar l'accent en les races locals de bestiar d'Andorra i de l'Arieja, explica Govern.

El trajecte també permet apropar a la ciutadania la importància que tant el Principat com la regió veïna mantinguin una ramaderia extensiva basada en la transhumància perquè aquest fet incrementa els nivells de manteniment del paisatge, la conservació de la biodiversitat i la prevenció dels riscos naturals, segons apunta l'executiu en un comunicat.

tracking