JUSTÍCIA

Pere Pastor esdevé el primer andorrà al TC escollit pel Consell General

És el segon andorrà a la història del tribunal des de la seva creació fa 32 anys

Pastor durant la cerimònia de jurament del càrrec

Pastor durant la cerimònia de jurament del càrrecFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Pere Pastor ha esdevingut el primer andorrà escollit al Tribunal Constitucional al Consell General i el segon andorrà que ha operat al tribunal en els 32 anys d'història. El primer va ser Pere Vilanova, que va ser escollit pel copríncep Francès quan es va crear el Constitucional.

Pastor s'ha mostrat satisfet de tornar a Andorra després del seu pas per Europa i ha remarcat la seva voluntat de servir al sistema de justícia.

Pere Pastor és magistrat i jurista i ha representat al Principat al Tribunal Europeu de Drets Humans des del 2015. Pastor va ser director del ministeri d'interior del Govern i batlle fins a l'octubre del 2011, moment en el qual va ser designat magistrat del Tribunal Superior de Justícia d'Andorra. Entre el 2005 i el 2015, va ser membre del comitè de bioètica del Consell d'Europa.

El Síndic General, Carles Ensenyat, també ha celebrat que Pastor hagi estat el primer andorrà seleccionat pel Consell i ha mostrat la voluntat de continuar elegint representants nacionals pel Constitucional.

tracking