ENSENYAMENT

El SEP alerta de falta de previsió per cobrir les jubilacions

El Sindicat d’Ensenyament va mostrar ahir la seva preocupació perquè els 900 treballadors actuals del sistema educatiu no són suficients per cobrir les vacants futures previstes, en forma de jubilacions, amb un pic que preveuen per al 2030.

Els representants sindicals durant l’assemblea, ahir.

Els representants sindicals durant l’assemblea, ahir.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de l’Ensenyament Públic alerta sobre una borsa de docents “sota mínims”. Sergi Esteves, secretari general, va expressa ahir, després de l’assemblea d’inici de curs del sindicat, que els 900 treballadors actuals del sistema educatiu no són suficients per cobrir les vacants futures previstes. “El que més ens preocupa és l’arribada progressiva de les jubilacions. El pic arribarà el 2030 i avui no estem preparats”. També avui hi ha problemes, però: “Si un o dos professors d’una especialitat agafen la baixa, no hi ha ningú que els pugui substituir. Els alumnes queden descoberts”. Les especialitats més exposades són català, ciències i matemàtiques. Esteves també va remarcar que les ràtios són altes, “sobretot a la segona ensenyança i el batxillerat”. Pel que fa als interins, aquests representen un 14% del total de la plantilla. El secretari general confia que Govern publiqui edictes per “estabilitzar places”.

Assistents a l’assemblea del SEP.

Assistents a l’assemblea del SEP.Fernando Galindo

Quant a les condicions laborals, el SEP demana una millora dels salaris per fer més atractiva la professió. “Som un país petit i hem de ser més competitius”. Esteves sosté que “la casuística de l’habitatge” no ajuda a sumar docents. “Volem que el Govern demostri la seva voluntat política i inverteixi en el sector de l’educació, pel bon clima laboral i per dignificar la feina”. Una última demanda és la relativa a la carrera professional, que el SEP urgeix a implementar. “Ningú ens ha presentat un pressupost o un pla d’implementació en anys”.

tracking