CAS BPA

Els grups declinen posicionar-se en públic sobre l’amnistia

Esperen la reacció del Govern tot i la receptivitat inicial amb la proposta sobre BPA

Joan Pau Miquel i Higini Cierco amb els seus advocats, a la Batllia.

Joan Pau Miquel i Higini Cierco amb els seus advocats, a la Batllia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nini no. Tampoc una primera impressió pública malgrat que en les diverses trobades va planar la receptivitat. Els grups parlamentaris s’han tret de sobre l’espinosa iniciativa dels germans Higini i Ramon Cierco per tancar totes les causes obertes pel cas BPA, el que seria una llei de punt final o una mena d’amnistia. Els Cierco, els dos fills del Ramon, i el nou fitxatge com a assessor, Xavier Jordana, han fet feina. Van completar dijous la ronda de contactes amb els grups parlamentaris. L’objectiu és clar, aconseguir el màxim suport dels consellers generals. La darrera trobada va ser amb el president del grup parlamentari demòcrata, Jordi Jordana, que ahir va declinar pronunciar-se sobre la proposta i ho va deixar per dimarts, en la reunió del grup, on exposarà la conversa, on també hi havia Maria Martisella.

“Hem escoltat i dimarts ho exposarem als nostres consellers”
Jordi Jordana, President del grup demòcrata

“Només vam escoltar la proposta i farem el retorn al grup, i ni tan sols puc afirmar que s’adopti una decisió”, va manifestar Jordana, que tampoc va voler fer una valoració com a advocat i, per tant, com a bon coneixedor de les lleis.

De la resta se sap que van escoltar amb molt interès. Cerni Escalé va rebre els portaveus dels expropietaris del banc. El líder de l’oposició va descartar donar a conèixer el seu posicionament fins que es pronunciï el partit. Sí que va aclarir que fins que no hi hagi una proposta plasmada en un text -que hauria de fer el Govern- no hi haurà pronunciament des de Concòrdia. Una posició compartida pel PS. El seu president, Pere Baró, va dir que toca al Govern portar la iniciativa. Carine Montané, presidenta del grup Andorra Endavant, va lamentar que el cas BPA tingui la justícia col·lapsada i va exigir al tribunal que dicti sentència. La consellera va aprofitar per demanar una reforma que “posi un límit de temps per fer sentència”, i va afegir que ara es lamenta d’haver votat favorablement la Llei de l’AREB.

“S’ha d’exigir al tribunal que dicti una sentència sobre el banc ja””
Carine Montaner, Presidenta del grup AE

Fonts de l’entorn de la majoria van precisar que Ciutadans Compromesos no s’ha tancat a valorar la iniciativa, mentre que els liberals tampoc s’han pronunciat, de moment. Les mirades es giren cap al cap de Govern.

tracking