CONTRABAN

La llei limitarà els cartrons que es poden pagar en efectiu

El Govern informa les autoritats franceses del canvi legislatiu anticontraban que prepara

El cap de Govern, la ministra d’Exteriors i el prefecte d’Occitània.

El cap de Govern, la ministra d’Exteriors i el prefecte d’Occitània.SFGA

Publicat per
Encamp

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La darrera sessió de treball per envigorir les relacions transfrontereres entre Andorra i Occitània va ser “molt completa i transversal, la qual cosa testimonia les excel·lents relacions bilaterals que mantenim amb els nostres veïns”, va expressar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, durant el 8è Diàleg Transfronterer Andorra-Occitània celebrat a Ràdio Andorra. Un dels punts importants de la trobada va ser el de la ratificació per reforçar el control del contraban entre les dues regions. El prefecte de la regió d’Occitània, Pierre-André Durand, també va destacar les bones relacions entre els dos territoris, així com la “càlida acollida” que sempre reben per part del Govern. L’executiu, al seu torn, va informar la delegació francesa dels treballs sobre la modificació de la llei de control de les mercaderies sensibles. En aquest sentit, es preveu implementar una limitació en el nombre de cartons de tabac que es poden pagar en efectiu, un aspecte “important” que contribuirà a frenar el tràfic.

Quant a la persecució de l’activitat il·lícita, Durand va revelar que durant el 2023 van entrar unes 15 tones de tabac andorrà a França, mentre que, enguany, se n’han comptabilitzat vuit. Així, les dues regions van valorar positivament la duplicació dels controls duaners amb les patrulles mixtes aquest octubre, fet que ha “incrementat els decomisos de tabac”. “L’objectiu que compartim és el de lluitar de manera incansable i molt ferma contra el contraban de tabac i tot el que comporta des de la perspectiva de la seguretat dels nostres territoris”, va al·legar Espot.

La reunió bilateral va servir, igualment, per convocar un comitè estratègic de les carreteres per tractar l’evolució del desenvolupament dels acords internacionals sobre la millora de la viabilitat de l’N-20, N-320 i N-22 i es va cloure amb la inauguració (des de Ràdio Andorra per les condicions meteorològiques) del nou sender de la transhumància anomenat Estives que recorre des de la Vall d’Incles fins al Plateau de Beille, a l’Arieja.

ESPOT DESTACA LA COL·LABORACIÓ PER ALS PACIENTS ONCOLÒGICS

“S’està treballant perquè Andorra pugui ser membre associat del Réseau Onco-Occitanie per millorar els serveis dels pacients afectats de càncer”. Així ho va confirmar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, durant el 8è Diàleg Transfronterer Andorra-Occitània, en resposta a les declaracions fetes pel president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer, Josep Saravia, el dimecres passat. “Aquí tenim un exemple de tota la feina que s’està fent, i en podríem citar més, per millorar l’atenció i la qualitat dels pacients de càncer del país”.
tracking