JUSTÍCIA

Pastor inicia l’andorranització del Tribunal Constitucional

Pere Pastor durant el jurament.

Pere Pastor durant el jurament.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Pere Pastor va esdevindre el primer magistrat andorrà del Tribunal Constitucional designat pel Consell General i el segon que jura el càrrec en els 32 anys d’història del tribunal. El primer va ser Pere Vilanova, que va ser escollit pel copríncep Francès quan es va crear l’òrgan.

Amb el jurament d’ahir, la idea és que el Constitucional sigui més andorrà. El síndic general, Carles Ensenyat, va celebrar el nomenament de Pastor i va apuntar que la idea a partir d’ara serà que els membres que es nomenin des del Consell General siguin nacionals. Ensenyat va remarcar la importància que hi hagi un andorrà al Constitucional, ja que “coneix perfectament el funcionament del país”.

El següent nomenament que decidirà Andorra serà el 2030 i la idea és que “la roda no pari” i que s’aprofiti el fet que cada vegada hi ha gent més preparada que pot assumir un dels quatre seients al Constitucional, va dir Ensenyat.

Pastor es va mostrar satisfet de tornar a Andorra després del seu pas per Europa i va remarcar la seva voluntat de servir al sistema de justícia.

Amb estudis de magistrat i jurista, Pastor ha representat al Principat al Tribunal Europeu de Drets Humans des del 2015. També va ser director del ministeri d’Interior del Govern i batlle fins a l’octubre del 2011, moment en el qual va ser designat magistrat del Tribunal Superior de Justícia d’Andorra.

tracking