Conferència de la ONU

Cadena posa en relleu el compromís del Govern amb la igualtat de gènere a Ginebra

La secretària d'estat també s'ha reunit amb les directores de l'oficina d'ONU Dones de Ginebra i de Brussel·les

Mariona Cadena a la trobada internacional organitzada per l'ONU a Ginebra

Mariona Cadena a la trobada internacional organitzada per l'ONU a GinebraGovern

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretària d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, ha posat de relleu el compromís del Govern amb la igualtat de gènere a Andorra en una trobada internacional a Ginebra, Suïssa, organitzada per l'ONU, amb la participació de 56 països. Cadena ha assenyalat avenços que ha fet Andorra en els darrers anys en favor de la igualtat i s’ha referit, entre d’altres, a la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes. La secretaria d’Estat ha emfatitzat que aquesta normativa estableix l’obligatorietat d’elaborar i disposar de plans d’igualtat a les administracions públiques i les empreses de 50 o més treballadors. 

En el seu discurs, Mariona Cadena ha posat en relleu l’aposta del Govern per “dotar de transversalitat el principi d’igualtat de tracte i no discriminació, particularment mitjançant la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques”. També ha subratllat el paper del Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, en la prevenció i en la lluita contra la violència envers les dones i les nenes. Cadena ha conclòs "és el moment de continuar avançant cap a una Andorra més igualitària, justa i equitativa, on el gènere no sigui una barrera".

Reunió bilateral amb les directores de l’oficina d’ONU dones

En el marc de l’esdeveniment a Ginebra, Mariona Cadena ha mantingut una reunió amb Adriana Quiñones, cap de drets humans i  desenvolupament de l’oficina d’ONU Dones de Ginebra, i amb la directora de l’oficina d’ONU Dones de Brussel·les, Florence Rass, per compartir el compromís del Govern per impulsar la igualtat de gènere a Andorra mitjançant el desplegament normatiu i el foment de la sensibilització i de la prevenció. 

tracking