Finances

Creixen les transferències ministerials a Afers Socials

La cartera de Trini Marín serà la quarta en major inversió, sobretot en ajuts destinats a la gent gran i la pèrdua del poder adquisitiu

El ministre de finances, Ramon Lladós, en la compareixença d'aquest matí

El ministre de finances, Ramon Lladós, en la compareixença d'aquest matíD.S.

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern reforça els ajuts a la ciutadania amb una injecció més gran a la cartera de Trini Marín amb la clara voluntat d'enfortir l'escut social. "Gran part de la inversió va destinada als ajuts a la gent gran i als ajuts a compensar la pèrdua de poder adquisitiu", ha comentat el ministre de finances, Ramon Lladós, en la compareixença d'aquest matí. De fet, el 60% de la despesa ministerial anirà destinada a aquesta funció –43 milions d'euros dels 71 totals. Lladós defensa la mesura d'ajuts a la gent gran per l'augment de la xifra de gent gran i el procés d'envelliment que viu el país i que, indubtablement, farà necessitar més assistència.

Afers socials rebrà la quarta major inversió ministerial més gran, darrere de salut, que tindrà al voltant de 100 milions d'euros – dels quals 41,5 milions d'euros per al SAAS i 46,5 a la CASS–, educació amb 86 milions d'euros –dels quals se'n destaca la inversió en infraestructures de l'UdA i a l'escola de Meritxell– i territori i urbanisme, l'anomenat "totxos i ciment" per Lladós, el qual rebrà un milió més que afers socials, situant-se en 72 milions d'euros – amb una partida de 9,2 milions d'euros pel bus gratuït. D'entre les inversions ministerials una de les grans partides en aquest sentit va a la digitalització de l'administració pública i les PIMES, les quals rebran 22 milions d'euros i que penja directament del Cap de Govern, que rebrà un total de 67 milions d'euros. 

A presidència, per la seva part, s'ha reduït la dotació perquè "no hi ha hagut compra d'habitatges". Així doncs, en infraestructures, l'habitatge rebrà 23 milions d'euros, set milions menys que l'any anterior i fa que "monopolitzi menys", ha dit el ministre. Les principals, les dues desviacions, de les quals 7 milions d'euros van destinats a la Massana i 4,1 milions d'euros a Sant Julià.

tracking