VEU 'PREMATUR' PARLAR ARA DE PACTES

Escalé veu factible l’aliança amb el PS de cara a les eleccions generals

Admet la bona relació amb el PS, però primer prioritzarà els grups locals amb qui governen

Cerni Escalé en una sessió al Consell General.

Foto: Fernando Galindo  Diari d'Andorra

Cerni Escalé en una sessió al Consell General. Foto: Fernando Galindo Diari d'AndorraFernando Galindo

Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El president parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, no tanca la porta a possibles coalicions amb altres formacions polítiques de cara a les següents eleccions generals del 2027. En aquest sentit, el líder polític va reconèixer que mantindria converses primer amb aquelles formacions amb qui governen a escala comunal, com són la plataforma Som Veïns a la capital i Consens, de la cònsol major Rosa Gili, a Escaldes-Engordany. No obstant això, encara veu “prematur” parlar de pactes. “Tenim bona relació tant amb els comuns amb qui governem com amb el PS i altres forces locals”, va indicar Escalé, que va definir també de “fructífera”, però que ja s’establirien comunicacions més endavant “quan toqui”. Tanmateix, va incidir que prioritzaria per les agrupacions locals. Amb qui considera “molt difícil” pactar és amb DA, que acusa de ser “responsable” de “la situació dolorosa” d’Andorra, de la seva pèrdua d’atractiu i de poder adquisitiu per part de la ciutadania.

“Tenim bona relació amb el PS com amb les forces locals de govern”Cerni Escalé, Pres. parlamentari de Concòrdia

Les paraules del líder de Concòrdia es recullen després que el president del PS, Pere Baró, expliqués al Parlem-ne de Diari TV que no veia amb mals ulls una possible aliança amb el principal partit de la minoria en clau electoral, recordant, com Escalé temps després, la bona sintonia i resultats locals. Tanmateix, com Baró, el polític no considera que els posicionaments contraris envers el pacte d’associació amb la Unió Europea siguin un obstacle insalvable per aliar-se amb l’altra formació. Tot i això, el president parlamentari de Concòrdia va apuntar que mirarien les casuístiques perquè podrien fer una aliança de llista conjunta només parroquial i anar per vies separades en àmbit nacional. “No primarem l’aritmètica electoral sinó el millor pel país”, va dir Escalé.

Precisament, aquest és un dels punts en què més va insistir el parlamentari, i remarca que el més important és que hi hagi un model de país compartit i amb una planificació a deu o quinze anys vista. “L’objectiu és créixer en qualitat de vida i crear un model de país sostenible”, va comentar. A més, creu que poden aprofitar el desgast de DA provinent de la finalització de la congelació de lloguers que pot agreujar la crisi de l’habitatge i les conseqüències, sigui quin sigui el resultat, de l’acord d’associació amb Europa.

tracking