Cultura

La revista 'Ex-libris Casa Bauró' recorda l’advocat Antoni Forné i l’escriptor Miquel Lladó

La publicació arriba al número 27

Presentació del número 27 de la revista 'Ex-libris Casa Bauró' a la Biblioteca Nacional

Presentació del número 27 de la revista 'Ex-libris Casa Bauró' a la Biblioteca NacionalGovern

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La revista 'Ex-libris Casa Bauró' arriba al número 27 amb l'homenatge a les figures de l'advocat Antoni Forné i Jou i l'escriptor Miquel Lladó. La presentació de la revista s'ha fet aquest dimarts a la Biblioteca Nacional. 

Antoni Forné i Jou, advocat originari d'Arfa, va col·laborar, des d'Andorra, en el salvament de persones perseguides pel nazisme. La seva trajectòria ha estat revisada per Salvador Coll, documentalista, i la seva família.

D’altra banda, el número d’enguany inclou articles sobre Miquel Lladó, un altre refugiat català que es va establir a Andorra a mitjans dels anys seixanta del segle XX. Autor de diverses obres literàries, moltes d’elles de temàtica andorrana, la seva trajectòria ha estat revisada pel poeta, filòsof i antropòleg català Salvador Batlle. 

En aquest número també se celebra el 40è aniversari de la creació de l’associació Velles Cases Andorranes, amb la intervenció del seu vicepresident, Domènec Bascompte. A més, es descobreix la llibreria El Refugi de la Seu d’Urgell, i el seu projecte anomenat La Barraca, i explica als lectors al servei de dipòsit legal de la biblioteca.

La bibliografia d’aquest any recopila 474 referències de publicacions editades a Andorra i a l’estranger, sempre en relació amb el país, incloent-hi articles, buidatges i publicacions periòdiques editades durant el 2023. 

tracking