VISITA INSTITUCIONAL

Alemanya invertirà després de l’acord

La ministra Lührmann confirma el suport del seu Govern al procés amb Europa

Espot rep al seu despatx a la ministra d’Estat per Europa, Anna Lührmann.

Espot rep al seu despatx a la ministra d’Estat per Europa, Anna Lührmann.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera visita d’una autoritat alemanya al Principat en l’aniversari dels 30 anys de les relacions diplomàtiques entre els dos països es va resumir en la voluntat d’acollir Andorra entre les fronteres virtuals de la UE. Unes relacions que, en l’aspecte comercial, s’han aprofundit en els darrers temps, i bona prova d’això és que les importacions teutones han passat de 88 milions d’euros el 2022 a més de 104 milions d’euros el 2024.

“L’acord d’associació permetrà portar les relacions entre Andorra i la UE al següent nivell i esperem que es pugui tancar aviat”, va comentar la ministra d’Estat per Europa i Clima del ministeri federal d’Afers Exteriors d’Alemanya, Anna Lührmann. La ministra va indicar que els beneficis per al Principat pivoten sobre tres eixos: una major diversificació econòmica, unes relacions més estretes entre els països de la Unió Europea en un moment de canvis i una major mobilitat dels ciutadans d’Andorra.

“L’acord permetrà portar les relacions entre Andorra i la UE al següent nivell”
Anna Lührmann, Min. Europa i Clima d’Alemanya

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i el secretari d’estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es van reunir ahir amb Lührmann, que durant les reunions va expressar l’interès creixent del seu país per invertir a Andorra aprofitant la futura diversificació econòmica provinent de l’acord.

Lührmann signant el llibre d’honor amb Espot darrere.

Lührmann signant el llibre d’honor amb Espot darrere.Fernando Galindo

Tanmateix, un altre element de fluïdesa és l’establiment d’un nou conveni per a la no doble imposició (CDI) que permetrà fluir encara més les relacions comercials, atraure inversions i afavorir el creixement econòmic.

tracking