DIPLOMÀCIA

Catalunya vol explorar noves vies de col·laboració amb el país

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat es reuneix amb Govern

Trobada de Duch, Espot i Pérez-Desoy, ahir.

Trobada de Duch, Espot i Pérez-Desoy, ahir.GENERALITAT DE CATALUNYA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la Unió Europea i Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Jaume Duch, va reunir-se ahir amb les principals autoritats andorranes en la seva primera visita oficial com a conseller al Principat.

A més d’una salutació formal al cap de Govern, Xavier Espot Zamora, Duch va mantenir una reunió de treball amb la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor Faus, i amb l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carlos Pérez-Desoy Fages, acompanyat de la delegada del Govern de Catalunya a Andorra, Anna Vives Tarrés.

Amb la ministra Tor, van compartir la voluntat de consolidar les relacions d’amistat entre Andorra i Catalunya. Duch li va detallar, a més, les línies de treball prioritàries del departament que encapçala. Amb l’ambaixador Pérez-Desoy, van explorar possibilitats de millora de la col·laboració transfronterera, entre altres qüestions.

En aquest sentit, fa pocs dies el Govern de la Generalitat va crear el Comissionat per a les Relacions Interpirinenques, liderat per Joan Ganyet. L’òrgan s’encarregarà d’unificar les polítiques públiques en matèria de cooperació transfronterera i impulsarà l’activitat econòmica, social i de protecció mediambiental als Pirineus. El conseller va culminar el viatge a la seu de la Confederació Empresarial Andorrana amb l’objectiu d’impulsar la projecció econòmica al Principat.

tracking