Homenatge

L'exsíndic general Albert Gelabert rep la Creu dels Set Braços

Va ostentar el càrrec des del febrer del 1991 fins a l’abril del 1992

El síndic general, Carles Ensenyat, ha condecorat amb la Creu dels Set Braços a l’exsíndic general Albert Gelabert

El síndic general, Carles Ensenyat, ha condecorat amb la Creu dels Set Braços a l’exsíndic general Albert GelabertSergi Perez Moreno

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Carles Ensenyat, ha condecorat, aquest dijous al migdia, amb la Creu dels Set Braços a l’exsíndic general Albert Gelabert Grau que va ostentar el càrrec des del febrer del 1991 fins a l’abril del 1992. L’acte ha tingut lloc a la sala dels Passos Perduts de Casa de la Vall amb la presència dels síndics generals, els presidents dels grups parlamentaris, el cap de Govern i representants d'altres insitucions, així com els familiars de l'homenatjat.

Albert Gelabert ha tingut una llarga carrera política, essent conseller del 1979 al 1981 i del 1991 al 1993, ocupant el càrrec de síndic general del 15 de febrer del 1991 al 5 d’abril del 1992. Gelabert va tenir un paper destacat en l’equip negociador i redactor de la Constitució que va significar una homologació internacional del sistema polític andorrà i de les seves institucions. En aquells moments, calia “preservar l’especificitat històrica” però també “canviar” ha remarcat el síndic general, tot subratllant que “persones com el síndic Gelabert van saber trobar aquests equilibris.

Per acabar, Carles Ensenyat ha ressaltat que “en la concessió de la Creu dels Set Braços a Albert Gelabert hi ha un homenatge particular cap a la persona que va ser síndic i conseller en moments decisius, però també un reconeixement col·lectiu cap a totes les persones que van participar d’aquell moment”.

tracking