CONSELL DE MINISTRES

La nova quota ha d’acreditar l’A1 de català per renovar

Als 900 que vinguin se’ls requerirà l’A2 per a la segona renovació

Persones al servei d’Immigració.

Persones al servei d’Immigració.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Govern va aprovar ahir les noves autoritzacions de la quota general de residència i treball, un total de 900 que es reparteixen en 702 per a les de residència i treball i 198 per a les de només treball, destinades als treballadors transfronterers. A tots ells, ja se’ls requerirà l’acreditació del nivell d’A1 en la primera renovació i l’A2 per a la segona.

No obstant això, la llei preveu un període transitori fins al 26 d’abril del 2026, per a les persones que presentin la primera renovació i que no tinguin el nivell A1. Aquestes persones podran obtenir la primera renovació si acrediten el seguiment de la formació de llengua catalana en cursos de durada de 30 hores. D’igual forma, també s’acceptarà un certificat d’exempció que es pot aconseguir per tres vies: si es certifica que s’ha fet un curs de català durant un any, si es presenta una acreditació d’haver cursat un mínim de 70 hores de la llengua catalana o si se supera una entrevista personal als centres de català per acreditar que es parla català.

Un cop acabat el període transitori, els cursos de 30 hores i les exempcions quedaran obsoletes. En aquesta tessitura, els demandants hauran de presentar un diploma oficial de llengua catalana del nivell A1 emès o reconegut pel Govern. El mateix criteri s’utilitza amb les segones renovacions, en aquest cas amb el nivell A2.

tracking