Ensenyament

El Consell General vol augmentar els alumnes andorrans que cursen estudis superiors a França

El grup d'amistat Andorra-França s'ha reunit avui a la ciutat de Foix

Fotografia de grup de la trobada entre el Consell General i el Senat francès

Fotografia de grup de la trobada entre el Consell General i el Senat francèsConsell General

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La trobada entre el Consell General i el Senat francès ha tractat l'objectiu d'augmentar els alumnes andorrans que cursen estudis superiors a França, amb la intenció que més estudiants del Principat puguin traslladar-se cap al país veí amb la finalitat de cursar els seus estudis. La reunió s'ha produit a la ciutat francesa de Foix, i s'han tractat també l'interès per potenciar la col·laboració transfronterera.

En l'àmbit de les infraestructures i el transport, s'han abordat millores en la RN-20, la línia ferroviària de Tolosa a la Tor de Querol i enfortir la promoció d'itineraris naturals que comuniquen el Pirineu francès amb Andorra. El grup d'amistat Andorra-França també ha parlat sobre la candidatura transnacional a patrimoni de la humanitat, que inclou 10 monuments del Principat, el Castell de Foix i el conjunt catedralici de la Seu d'Urgell.

Els consellers generals Berna Coma, Núria Segués i Pere Baró, també han debatut com millorar la cooperació en matèria de seguretat transfronterera i la lluita contra el contraban, amb els sis senadors francesos. 

tracking