INSTITUCIONS

Patrick Strzoda s’acomiada del país amb lloances del cap de Govern

Li reconeix el suport durant la covid-19 i en les negociacions de l’acord d’associació

Espot durant el seu discurs, amb Strzoda al darrere.

Espot durant el seu discurs, amb Strzoda al darrere.SFGA / J. A. VILADOT

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Final d’etapa per a Patrick Strzoda, representant personal del Copríncep francès, que s’acomiada d’Andorra després de set anys al càrrec amb les paraules d’agraïment del cap de Govern, Xavier Espot, i per extensió, de les institucions del Principat. El líder demòcrata li va reconèixer el “suport indefectible” tant d’ell com de l’estat que representa “en moments molt difícils” i “d’extrema dificultat”, com van ser en el passat per la covid-19 i en l’actualitat durant la negociació de l’acord d’associació amb Europa.

“Andorra és un país que és un exemple de democràcia de proximitat”
Patrick Strzoda, Repr. pers. Copríncep francès

“Avui [ahir] tenim l’honor de reunir-nos per acomiadar una persona que ha entès i ha sabut interpretar els valors que marquen la idiosincràsia, el caràcter i l’esperit del poble andorrà, de la nostra singularitat i de la nostra excepcionalitat”, va comentar Espot, que li va agrair el seu paper “en certa manera de corretja de transmissió” que “han fet les coses molt més fàcils”. El cap de Govern va destacar altres àmbits de relació amb el Copríncep francès com les inversions en infraestructures de comunicació, els intercanvis empresarials o amb el restabliment del consolat francès el febrer del 2020. En aquest sentit, va remarcar que “el fet que a Andorra tinguem coprínceps que, al mateix temps, representen institucions més poderoses que la mateixa Andorra ens dona unes facilitats que segurament no tindríem en un altre context institucional”.

“Acomiadem una persona que ha entès els valors del caràcter i l’esperit del poble andorrà”
Xavier Espot, Cap de Govern

Strzoda, per la seva banda, va mostrar el seu agraïment i va recordar que avui dia la societat està “sota tensió de fractura” i que es viu amb “desconfiança”. En aquest context, va elogiar el Principat per ser “un exemple de democràcia de proximitat”. L’acte, celebrat al Park Hotel, va comptar amb gran part dels representants institucionals del país, com el síndic general, Carles Ensenyat, ministres, cònsols i consellers generals.

tracking