TRIBUNAL DE CORTS

“Qui compra droga és per col·locar-se. Qui vol CBD? Era per vendre a epilèptics?”

L’imputat qüestiona que se l’acusi de tràfic de cànnabis en el torn d’última paraula

El cotxe policial que duia l’acusat a la seu de la Justícia dimecres.

El cotxe policial que duia l’acusat a la seu de la Justícia dimecres.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El posicionament de la Fiscalia, el relat que feia, va fer remoure en diverses ocasions de la cadira l’acusat, els seus familiars i d’altres persones que seguien la vista entre el públic i que donen suport al processat en la defensa que entrava al país amb un producte que no és estupefaent. Gestos, negacions amb el cap, però també xiuxiuejos i algun comentari que van fer intervenir la presidenta del tribunal, Canòlic Mingorance, per demanar que no s’interrompés l’acusació. L’acusat va respondre en el torn d’última paraula qüestionant amb un seguit de preguntes a l’aire que estigui acusat de tràfic d’estupefaents: “Mai he comès tràfic, era per al meu propi consum, era CBD, qui vol comprar CBD light? Qui compra droga és per col·locar-se, o l’anava a vendre a epilèptics? No li trobo el sentit.”

El processat, com ja havia fet el seu lletrat durant l’exposició del seu informe, va recordar que podria estar en llibertat si hagués acceptat la proposta de sotmetre’s a un judici ràpid acceptant la inculpació, 10 mesos de reclusió i l’expulsió del país. “No he marxat d’aquí perquè em considero innocent i perquè estimo aquest país”, va defensar el jove, de 31 anys.

Però novament l’acusació pública va rebutjar la petició de llibertat immediata demanada per la defensa. El lletrat ja havia fet la petició dimecres –en la primera sessió del judici que es va reprendre ahir– i la Fiscalia tenia fins dilluns per respondre-la i que el Tribunal de Corts es pronunciés. Però la nova demanda va anul·lar l’anterior i els posicionaments de les parts es van verbalitzar a la sala. “[La llibertat] no perjudica la instrucció de la causa perquè el judici ha acabat, el meu patrocinat no ha causat cap perjudici a tercers i no hi ha risc de fugida perquè no està en llibertat perquè se li va oferir un acord que va rebutjar. Tots els motius s’alineen”, va exposar el lletrat.

La representant de ministeri públic s’hi va oposar perquè sí que veu risc de fugida. “No és nacional ni té una autorització de residència vigent i no té arrelament al país. El risc de sostracció de la justícia es manté i el fet de la immediatesa d’una possible condemna pot fer que vulgui sostreure’s de la justícia”, va al·legar la fiscal.

El tribunal pot pronunciar-se en qualsevol moment, però la sentència definitiva es comunicarà d’aquí a menys d’un mes, el pròxim 20 de novembre.

tracking