Estudi
Andorra genera 92 quilos de residu alimentari a l'any per habitant
La xifra respecte al malbaratament alimentari se situa en els 18 quilograms anuals per persona
Cada resident al país genera 92 quilos de residu alimentari a l'any, segons el primer estudi diagnòstic del malbaratament alimentari del país que ha presentat aquesta tarda el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, en una taula rodona sobre el malbaratament alimentari. Les dades fan referència a l'any 2022 i s'han obtingut a partir de dades de les caracteritzacions de residus. Comparant les dades amb altres països, s'observa que s'emmarca entre els valors comuns calculats en els països propers, com ara França amb 129 quilos, Espanya amb 90 o els 131 quilos de mitjana a la Unió Europea.
Entrant al detall, en relació amb el malbaratament alimentari, és a dir, aliments que podrien haver estat consumits i que s’han llençat a la brossa, cal dir que es generen 18 quilos per habitant a l'any, xifra que correspon al 20% dels residus alimentaris calculats anteriorment.
“La nova metodologia de càlcul és una eina de treball que permetrà anar millorant la qualitat de les dades disponibles i permetrà tenir un càlcul més ajustat”, ha explicat el ministre, qui ha apuntat que el Govern continuarà desplegant la llei i l’estratègia per arribar als objectius marcats de reducció del 50%.