Cultura
El Pirene premia un documental sobre el Comapedrosa
En premsa escrita s'ha guardonat un reportatge sobre el pastoralisme
L'edifici administratiu del Govern ha acollit aquest dijous l'entrega dels guardons de la 28a edició del Premi Pirene de periodisme interpirinenc, que convoca anualment el departament de Promoció Cultural i reconeix la tasca dels millors treballs d’investigació periodística relacionats amb el territori pirinenc. Enguany, s’han presentat un total de vuit treballs, que han estat valorats per un jurat format per Eva Arasa, Bru Noia i Bibiana Besolí.
En la categoria de premsa escrita, el jurat ha decidit atorgar el Premi Pirene de reportatge de premsa escrita, de 3.000 euros, a Oriol Clavera i Riera per 'Pirineu pastor', publicat al número 307 el maig de 2024 a la revista Descobrir.
En la categoria de premsa audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el Premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual, de 3.000 euros, a Ràdio i Televisió d'Andorra per 'Els horitzons del gegant de pedra: 20 anys del Parc Natural del Comapedrosa', emès el 29 de setembre del 2023.
Finalment, el jurat ha decidit atorgar el Premi que fa especial incidència en la temàtica mediambiental o en la sostenibilitat als Pirineus, aportat pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat amb una dotació de 1.500 euros, a Eduard Ros i Elena Pardo per 'Camins ancestrals', publicat a l'Altaveu digital el 21 de juny del 2024.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha assenyalat durant l'acte que "des de Govern considerem que el periodisme és una responsabilitat social per a la qual l'honestedat i la dedicació són essencials". En aquesta línia, la titular de la cartera de cultura ha afegit que "la tasca del premi Pirene és reconèixer el periodisme, que transcendeix la immediatesa i aprofundeixen les històries que ens ajuden a entendre millor la societat en què vivim, especialment en el context pirinenc".