ECONOMIA
El ‘Shop in Andorra’ no satisfà tot el comerç
La zona més potenciada ha estat l’eix central en detriment del centre històric i Riberaygua
La incidència del Shop in Andorra, experts en compres als comerços d’Andorra la Vella ha estat desigual. Durant tres caps de setmana, Andorra Turisme ha organitzat activitats al centre de la capital per estimular el turisme de compres. La zona més potenciada ha estat l’eix comercial central (el que cobreix les avingudes de Meritxell i, sobretot, la de Carlemany), on s’han organitzat tallers, teatre infantil, concerts de carrer o sessions de DJ. La feina de reforç del sector no s’ha notat tant en les altres dues zones comercials: el centre històric i el barri de Riberaygua (on també s’han programat activitats).
Els comerciants d’aquests dos punts transmeten que l’activitat des del primer cap de setmana de festival (9 i 10 de novembre) ha estat normal, moderada. Els comerços són els establiments que menys incidència han tingut. La restauració sí que ha viscut una entrada més forta de turistes. El comentari entre els comerços del centre històric és que “la repercussió no ha estat l’esperada; potser han faltat més activitats per aquesta zona”. Malgrat tot, es mostren agraïts amb les iniciatives de promoció del comerç. La sensació a Riberaygua és la mateixa, tot i que aquest barri ha notat una mica més l’impacte per una simple qüestió de proximitat amb l’avinguda Carlemany.
“Hem de fer coses diferents als punts de venda. Han de ser llocs d’experiències”
Per part d’Andorra Turisme, malgrat que encara no tenen un balanç definitiu, el retorn que tenen dels comerciants indica que “la tendència és positiva”. “Des de la Unió Hotelera, per exemple, ens han comunicat que durant els dos primers caps de setmana del festival de compres les reserves han estat per sobre de les dades de l’any passat”, assenyala Noemí Pedra, directora de màrqueting d’Andorra Turisme. Pedra també remarca el bon temps que ha fet durant les últimes dues setmanes. “Veníem, a més, d’un pont i això no sempre ajuda. Els tallers no han parat”.
L’objectiu del Shop in Andorra és “intentar que l’experiència de compra sigui més agradable i divertida. Hem de fer coses diferents als punts de venda. S’han de reconvertir en llocs d’experiències on trobis un al·licient”. Enguany, s’ha volgut captar un comprador amb més poder adquisitiu que la mitjana.