REPORTATGE

Sopars de Nadal plens de reserves

Els sopars de Nadal d’empreses no passen de moda i molts restaurants ja tenen complet. Els preus dels menús es mantenen i són similars als de l’any passat.

Un cuiner muntant postres per a un àpat.

Un cuiner muntant postres per a un àpat.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’oportunitat de negoci per al sector de la restauració sorgeix arran del tradicional àpat o sopar amb l’empresa per celebrar les festes nadalenques. A dilluns 25 de novembre molts dels restaurants del país ja tenen el restaurant ple pel que fa als sopars de Nadal, o sopars d’empresa. Així ho corrobora Marcel Besolí, propietari del Celler d’en Toni. “Tenim un ple de reserves pels sopars de Nadal d’empresa. Els grups que tenim de moment són de 6 a 10 persones i fins als 30, que és el màxim perquè no tenim més espai”. Els preus en aquest restaurant de la capital no varien respecte als de l’any passat sent el més econòmic de 45 euros i el més car d’uns 90. Així que els preus es mantenen. Tenen tres menús diferents per poder escollir.

“Tenim un ple de reserves pels sopars de Nadal d’empresa”
Marcel Besolí, Propietari del Celler d’en Toni

 

Els sopars i dinars d’empresa fa temps que es van instaurar com un esdeveniment habitual a les dates nadalenques. És difícil veure aquestes festes tan entranyables sense una celebració d’empresa. Aquest esdeveniment pot utilitzar-se com a element per fomentar la relació i la comunicació entre els mateixos companys del treball i els responsables, que permet un acostament més enllà del que és professional. Fomentar aquesta relació entre companys és fonamental per establir aliances laborals, sentir-se valorats i tenir cura del clima laboral. La Núria Tomàs, cambrera de Mirakbé, afirma que “tenim un menú per a cada restaurant, un per al Mirakbé i l’altre per al Muakabo”. El preu d’aquest menú és de 42 euros. També ens ha assegurat que els preus són similars als de l’any passat i que els han mantingut bastant. Ja tenen reserves de diversos grups durant el mes de desembre.

“Els preus són similars als de l’any passat, van dels 45 euros fins al 60 o 70”
Antonio Guerrero, Cambrer del Refugi Alpí
 

Cada empresa és un món i, per tant, aquesta mena de celebracions haurien de reflectir i adaptar-se a la idiosincràsia pròpia de cada organització o entitat. La majoria de restaurants als quals va preguntar el Diari van confirmar que ofereixen diversos menús per als sopars de Nadal. Al restaurant El Tall a Taula tenen tres menús diferents, el primer de 45 euros, el segon de 55 euros i l’últim de 65 euros. A dia d’avui ja tenen moltes reserves fetes durant tot el mes de desembre. Els grups que tenen són variats, de 8 i 9 persones els més petits i també grups més grans de 20 i 30 persones. La Marta Maia, cambrera al restaurant El Tall a Taula, explica que “els preus es mantenen exactament igual que l’any passat, respecte als sopars i dinars d’empresa de Nadal”. Al restaurant El Refugi Alpí, l’Antonio Guerrero, cambrer, ens diu que “els preus són similars als de l’any passat, des dels 45 euros fins als 60 o 70 depenent del que demanen els clients”.

tracking