ECONOMIA

Les diferències entre rics i pobres augmenten tot i l’increment del poder adquisitiu

El 7,3% de la població es troba en situació de privació material severa i el 13,6% està en risc de pobresa

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, moment abans de la compareixença al Consell General.

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, moment abans de la compareixença al Consell General.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les rendes que més cobren situen els seus ingressos un 27’3% més alts en comparació 2021, situant-se en 41.900 euros de mitjana, mentre que les més baixes estan en 18.842 euros de manera anual. Així i tot, l’augment és d’un 25%, ha defensat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol en la presentació de l’Enquesta del cost de la vida del 2024 davant la comissió legislativa d’Economia.

Marsol s’ha mostrat positiva amb les dades exposades i ha volgut matisar que la gent del país cobra més que fa 3 anys i que “cobren més del que ha crescut la inflació”, que ha sigut del 10’6%. Preguntada per aquesta desigualtat, ha explicat que n’és conscient i que des de Govern s’està treballant a fer més alt aquest nivell adquisitiu de la ciutadania prenent mesures com la de les pujades del sou mínim.

D’igual manera, l’estudi també destaca que el 7’3% de la població es troba en situació de privació material severa i el 13,6% està en risc de pobresa. La ministra ha volgut incidir en el fet que el concepte de risc de pobresa “és diferent a nivell tècnic” del que “estem acostumats a emprar en el llenguatge habitual”, ja que se sosté en base als ingressos. “Si en aquest país el 60% de la població cobrés un milió d'euros, i el 40% cobrés 500.000 euros, aquest 40% també estaria en risc d'exclusió, estadísticament parlant, perquè és un 60% de la mitjana dels salaris del país”, ha explicat.

tracking