Urbanisme

Una societat menys individualista

L’urbanista Itziar González advoca per la creació de comunitats, llaços i diàlegs a l’hora de disenyar les ciutats de cara al futur.

El públic assistent a la conferència celebrada al Col·legi d'Arquitectes

El públic assistent a la conferència celebrada al Col·legi d'ArquitectesFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Crear comunitat per disenyar les ciutats del futur. Aquesta ha estat la tèsi principal que ha defensat l’urbanista, Itziar Gonzàlez, durant la conferència “Arquitectura social. Com rescatar els barris, viles i ciutats de la mà dels seus habitants” celebrada aquesta tarda al Col·legi Oficial d’Arquitectes en el 8è cicle de xerrades organitzades per l’entitat. “A Andorra veniu d’una tradició on el poder ha estat molt centrat en pocs agents i repartir-lo ara costa. Qui té el privilegi no pensa que el ciutadà li pugui dir alguna cosa. Per tant, canviar això és un procés”, ha explicat Gonzàlez. La professional catalana ha assenyalat que no només al país, sinó que “a tot arreu” s’ha dedicat massa espai al vehicle privat, però això “té a veure amb no haver creat comunitats que s’organitzin per una mobilitat sostenible”.

Tal com ha destacat Gonzàlez, l’arquitectura social considera més important “reconstruir vincles entre les diferents persones i agents de la societat”, que no pas “construir edificis o carreteres”. “Hem de fer que els poders financers, econòmics, tècnics, socials tinguin alguna cosa en comú i que sigui construir ciutat o, en el meu cas, rehabilitar”, ha assenyalat. L’objectiu és crear un ambient de cooperació i reflexió on “es parla del paisatge, de memòria històrica o de benestar social” per a disenyar “les viles que volem per viure”.

tracking