L'FC Andorra es queda sense estadi per a la temporada vinent perquè no s'allarga el conveni

Cabanes afirma que els tricolors no jugaran l’any vinent al Nacional perquè canviaran la gespa i no s’allargarà el conveni

L'FC Andorra no podrà jugar el curs vinent a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“L’FC Andorra haurà de buscar camp perquè l’Estadi Nacional, en canviar la gespa, no s’adequarà a les condicions que demana LaLiga. Quan acabi la competició el juny del 2024 es començarà a fer el canvi de gespa perquè sigui un estadi molt més polivalent i que el puguin utilitzar molts més esports.” Aquesta va ser la bomba que va deixar anar ahir el secretari d’Estat d’Esports i Joventut, Alain Cabanes, amb relació a l’ús de l’Estadi Nacional per part de l’FC Andorra, que significa que els tricolors no tenen camp on disputar els partits el curs vinent. En declaracions a Andorra Televisió, el dirigent governamental va tancar la porta a una possible ampliació del conveni de col·laboració (acaba el juny del 2024) i va afirmar que “no es pot renovar perquè es va marcar una data i la Federació de Rugbi va fer l’esforç de desplaçar-se a Encamp segons unes condicions, i penso que s’han de respectar totalment les parts del conveni i la data del juny del 2024 no és ajornable”.

Aquestes declaracions van deixar l’FC Andorra gairebé com el que acaba de rebre escac mat i va optar per no fer declaracions, més enllà de manifestar que “estem sorpresos”. I és que, tot i que des del club no hi van voler aprofundir, el Diari ha pogut saber que les converses que hi havia entre les parts no anaven en aquesta direcció.

De totes maneres, Cabanes no va ser l’únic a pronunciar-se. També va fer-ho la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, que va afirmar que “hi havia un conveni signat que acabava al juny i ens consta que estan mirant la viabilitat de fer un nou estadi”. A més, va afegir que “fins que no el tinguin són ells els que han de buscar un camp alternatiu a Andorra o a fora”. I va cloure que “ara per ara no hi ha opció d’allargar el conveni, ni ens ho hem plantejat”.

El camp de la FAF, a escena

Sense el Nacional ni un estadi propi començat, l’única opció que li queda a l’FC Andorra el curs vinent és el camp que la FAF està construint a Encamp, tot i que fins al setembre o octubre no estarà llest. Des de la federació, però, van explicar al Diari que, de moment, no s’han posat en contacte amb ells. A més, van explicar que “serà un estadi per a les nostres seleccions i clubs, però si s’hi poden encabir altres coses i ajudar ho farem”.

EL RUGBI ES MOSTRA "CONTENT DE TORNAR A CASA"

El món del rugbi va mostrar la seva satisfacció per la notícia coneguda ahir i durant la roda de premsa prèvia al duel de demà dels isards el secretari de la FAR (Federació Andorrana de Rugbi), Felip Gallardo, va manifestar que “era el compromís que hi havia amb el Govern, futbol i nosaltres, i s’ha de complir”. A més, va agregar que “nosaltres estem contents perquè es respecta el compromís que s’havia pres i es compleix”. Per últim, Gallardo va cloure que “a Encamp hem estat molt ben acollits, però per a nosaltres casa nostra és l’Estadi Nacional, que sempre ha estat la casa del rugbi”. A més, des de la FAR van afirmar que el partit dels isards del novembre contra Letònia serà al Nacional.

tracking