turisme

L'hotel de Caldea es preveu enllestir el 2023

L’‘spa’ termal preveu començar a construir el projecte la tardor d’aquest any

L'hotel de Caldea es preveu enllestir el 2023Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El mes de desembre passat la cònsol major d’Escaldes-Engordany i presidenta del consell d’administració de Caldea, Rosa Gili, i el director general del termolúdic, Miguel Pedregal, juntament amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, van fer un acte per donar a conèixer la intenció de construir un nou hotel a Caldea. Un atractiu resort hoteler centrat en el benestar de les persones que aniria emplaçat a l’emblemàtica torre de vidre de l’spa.

Finalment, Caldea ha començat a engegar la maquinària del projecte de l’hotel a la torre de vidre, el qual es preveu que estigui enllestit el 2023. L’spa termal ha informat que ha començat el procés de selecció de l’equip que dissenyarà el projecte, que pretén tenir una clara orientació a una arquitectura mediambiental.

Aquest procés es farà en dues fases, una primera de preselecció de candidatures i una altra de concurs d’idees en la qual només els equips finalistes hauran d’elaborar i presentar la idea. Els professionals de qualsevol col·legi d’Andorra, Espanya i França amb experiència en projectes similars podran optar al procés de selecció i l’equip final estarà format per un arquitecte, enginyers i tècnics especialistes en noves tecnologies.

D’entre totes les candidatures, se’n seleccionaran cinc, de les quals es valorarà el perfil tècnic de cada membre i el del grup, la qualitat tècnica i artística dels projectes elaborats, que han de tenir caràcter innovador i una clara orientació a una arquitectura mediambientalment conscient. Els equips seleccionats en aquest primer tram del procés podran participar en el concurs final d’idees en el qual ja hauran de presentar un primer esbor­rany amb la idea del projecte.

L’1 d’abril es confirmaran els finalistes de la primera fase i el procés culminarà el mes de juny amb l’elecció de l’equip del projecte Caldea Hotel.

Es tracta d’un projecte que ha de comptar amb un màxim de 45 habitacions ja que, com va voler deixar clar la cònsol major d’Escaldes al desembre, “el que busquem és oferir una experiència completa i no és en cap cas una competència al sector.”

tracking