CLIMA

Nevades generalitzades demà

La massa d'aire polar que s'acosta des de les Illes Britàniques ja ha fet baixar les temperatures al país aquest matí fins als -6ºC

L'aire polar ja ha fet baixar les temperatures a tot el paísMeteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Meteorologia alerta que el front que s'acosta pel nord va prenent forma i la massa d'aire blavosa (polar) ja és ben visible a les imatges del satèl·lit. La massa d'aire polar que s'acosta des de les Illes Britàniques ja ha fet baixar les temperatures al país aquest matí fins als -6ºC per sobre de 2.400 metres. Entre avui i dissabte s'espera que encara puguin arribar a baixar 10 graus més. Meteorologia ja avisava ahir que el pas d'un front fred desgastat obriria les portes a una forta irrupció d'aire fred.

Demà divendres està previst que la pertorbació baixi de latitud fins al sud de França i deixi un ambient hivernal, amb nuvolositat abundant i nevades a qualsevol cota durant tot el dia. Les nevades més intenses quedaran restringides a la meitat nord del país. A la meitat sud el cel estarà cobert i hi pot nevar de manera feble, sobretot a la tarda. Els núvols i les nevades seran les protagonistes fins dissabte quan s'assoliran els valors de temperatura més freds. Es preveuen gruixos de neu nova de 30 centímetres a 2.500 metres, 15 centímetres a 2.000 metres i 10centímetresa 1.500 metres.

Predicció de nevades també a Catalunya

El clima hivernal s'escamparà també al país veí del sud. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat d'un important descens de les temperatures a causa de l'arribada inusual de l'onada de fred provocada per la borrasca Ciril. Aquest anticicló atlàntic provocarà una baixada tèrmica i nevades a cotes baixes que es preveu arribin fins els 1.000 metres en l'extrem nord. A Catalunya les temperatures mínimes poden rondar els -10 graus a l'alta muntanya, a l'interior i prelitoral els termòmetres ocscilaran entre els 2 i els -3 graus i al litoral entre els 2ºC i els 7ºC.

Fase groga a la CG2

El departament de Mobilitat ha decretat la fase groga a la carretera general 2 a partir del port d'Envalira fins al Pas de la Casa durant tot el matí fins les 12 del migdia, segons informen a les seves xarxes socials. La predicció meteorològica obligava a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant, era obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 km/h; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat.

La carretera d'accés al port d'Envalira

tracking