Imposició

Jover dimiteix

Xavier Espot ha anunciat que Cèsar Marquina serà el nou ministre de Finances

Xavier Espot i Eric Jover han comparegut per anunciar la dimissió del ministre a les sis de la tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha presentat la dimissió de manera irrevocable davant el cap de Govern, segons ha anunciat en una compareixença conjunta amb Xavier Espot convocada a les sis de la tarda. La renúncia arriba després de la publicació al Diari de la notícia de l'obertura d'un expedient a una empresa del ministre des de l'Agència Tributària per no liquidar l'impost de societats des del 2019. Espot ha informat que el nou titular de la cartera de Finances i Portaveu serà Cèsar Marquina que fins ara ocupava el càrrec de secretari d'Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics.

El cap de Govern ha explicat que després d'una reunió amb la síndica General, Roser Suñé, el president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, el propi Jover i el mateix Espot s'ha decidit que "el millor pel projecte" era la sortida del fins ara titular de Finances. "Amb la decisió el que fa és evitar que tots aquests projectes que estan per damunt de nosaltres no quedin mediatitzats per una errada humana", ha asseverat. Espot ha apuntat que "no és cap infracció penal, estem parlant d’una errada que era perfectament subsanable però al ser una persona que sempre ha posat el llistó molt alt ha volgut una vegada més fer gala d’aquesta excepcionalment i apartar-se temporalment, així ho espero, perquè no quedi mediatitzat".

En aquest sentit, Jover ha assegurat que "per sobre les persones hi ha els projectes. No haig de donar cap mena d’oportunitat a que es pugui atacar al projecte en el qual encara crec sobretot en un moment preelectoral". Espot ha agraït en la compareixença amb el ministre sortint "la diligència a l’hora de prendre la decisió i la seva capacitat de reacció davant l'error comès per l’incompliment de les obligacions tributàries de l’empresa de la qual es administrador únic". Jover mantindrà el càrrec fins a la celebració del consell de ministres d'aquest dimecres i en la roda de premsa per donar a conèixer els acords del gabinet ja compareixerà Marquina.

Reacció al matí

El ministre de Finances, Eric Jover, havia anunciat aquest migdia que en les properes hores mantindria una reunió amb el cap de Govern i membres del partit per valorar si havia de deixar el càrrec de ministre després de la publicació avui al Diari de la notícia de l'obertura d'un expedient a la seva empresa per no declarar l'impost de societats (IS). "No voldria que la meva persona fos un impediment pel projecte", ha declarat Jover que no ha volgut detallar si posaria el seu càrrec a disposició del cap de Govern, Xavier Espot.

Jover ha convocat els mitjans al migdia per reconèixer, com ja havia fet en declaracions al Diari, el seu error en relació a la presentació de l’impost de societats de la companyia de la qual és administrador únic. Jover ha explicat que ara fa un any l'Agència Tributària li va informar de la situació irregular de la companyia que es dedica a la venda de formatges.

Així, el ministre ha acabat acceptant la liquidació provisional proposada per Tributs que ascendia a un valor de 20.000 euros. A més, el ministre de Finances ha assegurat que el seu cas és la demostració que no hi ha excepcions per part de Tributs "sigui una gran o petit empresa o si aquesta és d’un ministre".

El ministre Eric Jover avui al seu despatx

tracking