EL RELLEU DE MARC VILA

Gabriel Ubach aspira al càrrec de Raonador

Sindicatura ha trasllat a la comissió tretze candidatures, amb vuit dones i cinc homes

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gabriel Ubach, secretari general de l’USdA, és un dels 13 aspirants a ocupar el càrrec de Raonador del Ciutadà que ostenta Marc Vila, a qui se li acaba el mandat. Sindicatura va validar ahir els noms dels aspirats, vuit dones i cinc homes, que presenten un currículum i una trajectòria que ha de ser validada per la comissió legislativa d’Interior.

A banda d’Ubach, una altra candidata és Isabel Orobitg, vicepresidenta d’Andorra Endavant. La resta són Marta Alberch, exdirectora d’Unicef; Angelina Peralba, Dot Benet, Júlia Sánchez, Joan Mingorance, Marta Guilemany, Meritxell Massoni, Natàlia Pons, Roser Carmona, Sergi Gueimonde i Xavier Cañada.

El Consell General per acord extraordinari de la junta de presidents del 3 d’octubre del 2023 va decidir organitzar, mitjançant la publicació de l’avís al Butlletí del Consell General, un procés obert de crida pública per a la confecció d’una llista de candidats a Raonador del Ciutadà. Els candidats han de reunir diverses condicions, com ara tenir la nacionalitat andorrana, ser major d’edat i tenir el ple ús dels seus drets civils i polítics.

D’aquesta manera, la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals es constitueix en comitè de validació, que valorarà els mèrits propis indicats en el currículum i entrevistarà els candidats que compleixin els requisits mínims a fi de confeccionar una llista de candidats d’acord amb el que estableix la Llei de creació i funcionament de Raonador del Ciutadà.

tracking