col·laboració

Els banders controlaran l'accés rodat als camins de Sant Julià

El comú al·lega que no té prou recursos i signarà un conveni amb Govern

Un camí que hi ha prop del berenador de Sant Cristòfol.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient i el comú de Sant Julià de Lòria signaran un conveni demà per tal que el cos de banders ajudi a controlar l’accés rodat als camins de la parròquia. La corporació laurediana al·lega que no té prou mitjans per controlar tots els accessos i que, de fet, els agents parroquials també tenen altres tasques i els és impossible combinar-les. És per això que requereixen l’ajuda dels banders.

La problemàtica de l’accés rodat als camins no és nova però sí persistent. Segons fonts comunals, tenen constància que hi ha gent que passa amb vehicles motoritzats pels camins naturals perquè han notat que estan malmesos. La casuística no s’ha concretat en cap zona, sinó que asseguren que és general i que cal posar-hi remei per salvaguardar els espais naturals.

Sant Julià va regular l’accés rodat a la natura l’agost de l’any passat. L’ordenació permet a les motos de trial circular per tots els camins d’amplades inferiors a 2,5 metres, mentre que les motos d’enduro i de motocròs tenen més limitacions.

tracking