Successos

El foc destrossa dues plantes del centre cultural lauredià

Els primers indicis apunten que l'incendi s'hauria originat en una zona del vestíbul on hi ha màquines i cablejat elèctric

Josep Majoral explica l'afectació de l'incendi
Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Centre Cultural i de Congressos Lauredià ha patit un incendi aquesta matinada que ha afectat de forma important les instal·lacions. Els primers indicis apunten que les flames s'haurien originat en una zona del vestíbul on hi ha màquines icablejatelèctric. Els fets han succeït a partir d'un quart de cinc de la matinada quan els bombers han rebut l'avís. El foc s'ha produït al vestíbul del centre "deixant destrossada" la planta 0 i la primera "molt afectada", segons ha explicat l'oficial del cos de bombers, Josep Ribera, conjuntament amb el cònsol lauredià, Josep Majoral, en una compareixença aquest matí.

"La part positiva ha estat que no hi ha hagut cap víctima mortal" ha destacat Majoral que ha reconegut que "avui s’ha tocat un emblema de Sant Julià".El cònsol ha apuntat que des de les vuit del matí ja s'han fet les primeres trucades a les asseguradores per començar a valorar els danys, així com reunions amb el personal que es veurà afectat que es traslladarà a treballar l'edifici del comú. En aquest sentit, cal destacar que les plantes inferiors on hi ha ubicades l'oficina de la Mútua Elèctrica i de la policía també s'han vist afectades amb danys per l'aigua per sufocar les flames.

D’altra banda, des del cos de bombers s'ha apuntat que per ara és aviat per determinar la causa de l’incendi però sí que han assenyalat que aquest s’hauria iniciat al vestíbul del centre cultural i s'ha propagat de forma molt ràpida pel sostre. A més, l'estructura del centre no s'ha vist compromesa segons la primera valoració.

Majoral també ha asseverat que l'objectiu que es marca el comú, tot i que encara cal valorar exactament els danys, és recuperar aquest espai cap al març o abril de l’any vinent. "Ens vàrem haver de reiventar durant la panèmia i ho tornarem a fer", ha destacat el cònsol que aquest matí ja ha mantingut una reunió amb els responsables de cultura del comú i que es reubicaran una vintena d'empleats comunals que treballaven al centre cultural. En aquest sentit, Majoral ha destacat que s'estan buscant opcions per recol·locar els espectacles programats i ha destacat que confia en "trobar solucions". "Estic convençut que si anem a demanar un local de lloguer amb aquesta part solidària de Sant Julià trobarem solucions". Els cònsols han pogut accedir aquesta tarda a l'edifici acompanyats de tècnics per avaluar l'abast dels danys.

També cal destacar que l'exposició de la Unesco que s'estava duent a terme al centre també s'ha vist afectada i per a aquesta tarda hi havia programada una conferència a l'Auditori Rocafort que no es podrà fer.

Els bombers treballant aquesta nit

Els bombers treballant aquesta nit

Estat del centre lauredià després de l'incendi

Estat del centre lauredià després de l'incendi

Els cònsols han pogut entrar aquesta tarda a l'edifici per avaluar l'abast dels danys

tracking