Residència universitària viable al Prat Gran

El concurs per adjudicar les obres de construcció de l’equipament no es convocarà “abans de l’any vinent”, assegura Majoral

Els terrenys comunals del Prat Gran.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Construir una residència universitària al terreny comunal del Prat Gran és viable, tant des del punt de vista econòmic com tècnic. Aquesta és la conclusió de l’informe per analitzar la viabilitat del projecte, que el comú va adjudicar el juny i que va rebre el dijous d’aquesta setmana. Segons va explicar al Diari el cònsol major lauredià, Josep Majoral, el document és ara en mans dels tècnics de finances de la corporació perquè n’estudiïn els detalls.

El proper pas, va detallar el mandatari, serà convocar un concurs per adjudicar les obres. El comú encara no s’ha fixat una data per sotmetre el concurs a votació en consell de comú i publicar-lo al BOPA. En qualsevol cas, va assegurar Majoral, aquesta data no serà “abans de l’any vinent”.

Tot i que la corporació està en condicions de cedir el terreny del Prat Gran, de propietat comunal, Majoral va recordar que el comú no descarta altres ubicacions per al projecte. “Si hi ha privats disposats a posar els seus terrenys o immobles al servei del projecte, millor”, va afirmar el cònsol major.

Si aquesta alternativa es materialitzés, el comú podria mantenir el Prat Gran en l’estat actual, amb diverses pistes esportives i un parc infantil a peu de carrer. Tant si la residència universitària es fa al Prat Gran com si es fa en una altra ubicació, el plantejament de la corporació és que la iniciativa sigui publicoprivada perquè el comú no hagi d’assumir el cost de la inversió.

El projecte de construcció d’una residència universitària al Prat Gran fa més d’un any que està sobre la taula de l’actual equip de govern lauredià. La convocatòria del concurs per a la redacció del pla de viabilitat de l’equipament va publicar-se al BOPA el febrer d’aquest any, mentre que l’adjudicació va formalitzar-se al juny. L’empresa Escaró Consultoria, que disposava d’un termini de cinc mesos per entregar el dossier, va fer arribar la documentació ahir al comú.

La construcció de la residència als terrenys del Prat Gran enfronta la majoria amb Desperta Laurèdia, el grup de la minoria. Tot i que en declaracions a aquesta publicació el conseller Cerni Cairat s’ha mostrat favorable a un equipament d’aquestes característiques i a adjudicar l’informe de viabilitat econòmica, també ha alertat que destinar el Prat Gran al projecte suposaria la pèrdua d’un espai d’ús per a tota la comunitat.

CLAUS

1 L’informe aprova el projecte

L’informe encarregat pel comú conclou que construir una residència universitària al terreny comunal del Prat Gran és viable, tant econòmicament com tècnica.

2 El concurs no es convocarà fins al 2023

El comú encara no s’ha fixat un termini per convocar el conurs per adjudicar les obres de la residència. En qualsevol cas, la data no serà abans de l’any vinent.

3 Si hi ha terrenys privats, millor

El comú està en condicions de posar el terreny del Prat Gran a disposició del projecte. Tot i això, Majoral va afirmar que totes les ofertes de privats seran benvingudes.

tracking