Sant Julià

El sindicat lauredià portarà el comú a tribunals

El col·lectiu de treballadors afirma que hi ha irregularitats com canvis de de categoria "sense una presumpta raó justificada"

Façana del comú de Sant Julià de Lòria.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Treballadors del Comú de Sant Julià (ATCOSA) ha anunciat aquest matí que emprendran accions legals contra el comú per defensar els interessos dels empleats "davant de diverses actuacions dutes a terme per la corporació parroquial les quals s'entendria que no són ajustades a dret", exposen en un comunicat. El col·lectiu exposa entre els motius pels quals es veuen "en l'obligació" d'acudir als tribunals "la realització de canvis de categoria sense una presumpta raó justificada, deixant la porta oberta a un increment injustificat de la plantilla del comú". I afegeixen que han constatat que "s'han fet signar documents que més que probablementa no complirien amb la normativa de protecció de dades i s'han aprovat reubicacions de treballadors sense el consentiment dels afectats".

ATCOSA assenyala que s'han fet reclamacions "extrajudicials" a la corporació i que la majoria no han obtingut resposta i lamenten que no hagin estat ateses "múltiples instàncies dirigides al comú demanant la revocació i rectificació de reglaments i normatives" que ha impugnat el sindidat abans i després de ser aprovades. El col·lectiu assegura que tenen una relació "distant" amb el comú des de principis del 2021 i qualifiquen com "destacable" que en els darrers dies hi ha hagut "mostres d'apropament, les quals poden ser interpretades com a moviments amb finalitats electoralistes, generant inquietud i preocupació" entre l'associació.

El sindicat celebra que s'han produït "rectificacions" en assumptes com l'aplicació de càlculs erronis en pagues de prejubilació però destaca que "persisteixen problemes greus" com els canvis de categoria de personal. El col·lectiu assevera que hi ha "malestar generalitzat" entre els empleats del comú lauredià i que per les irregularitats que consideren s'han produït i "amb la impotència de no poder arribar a una entesa" han adoptat la decisió de recórrer a la via judicial per defensar els drets dels treballadors afectats que vulguin.

tracking