LA NEU DELS ÚLTIMS DIES ASSEGURA L'OBERTURA

Grandvalira oferirà 91 quilòmetres esquiables pel pont de la Puríssima

Ordino Arcalís i el sector de Pas de la Casa de Grandvalira obren parcialment avui

Una pista de Pas de la Casa nevada.GRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira es prepara per al pont de la Puríssima amb l’obertura de 91 quilòmetres esquiables durant els dies festius. Les precipitacions de divendres passat i les baixes temperatures dels darrers dies han propiciat la producció de neu de cultiu, que permetrà l’obertura dels dominis d’esquí a partir d’avui, segons va apuntar l’empresa en un comunicat.

En conseqüència, avui obren parcialment Ordino Arcalís i el sector de Pas de la Casa, mentre que demà s’ampliarà l’oferta amb la posada en marxa de la resta de sectors i l’estació de Pal Arinsal. Pel que fa a Pas de la Casa, avui posarà en marxa el telecadira desembragable de quatre places que dona accés a la pista Directa.

A partir de demà, augmentarà l’àrea esquiable amb l’obertura dels sectors de Soldeu, el Tarter, Canillo, Grau Roig i Encamp. En total, l’estació oferirà 53 quilòmetres esquiables, amb 35 pistes i 34 remuntadors operatius, entre els quals els telecabines de Soldeu, el Tarter, Canillo i el Funicamp. La connexió entre els sectors es podrà realitzar per una línia d’autobús que habilitarà l’estació de manera gratuïta per a tots aquells que posseeixin qualsevol tipologia de forfet de Grandvalira. El sector de Canillo, per la seva part, tindrà un aforament limitat a 500 esquiadors debutants així com visitants que vulguin gaudir del parc familiar Mon(t) Magic.

Per la seva part, Pal Arinsal obrirà demà amb un 40% de les pistes i un 71% de les instal·lacions, és a dir, un total de 19 pistes i 22 remuntadors. Al sector de Pal es podrà esquiar des de la Caubella fins al coll de la Botella, passant per l’àrea del Cubil, mentre que a Arinsal estarà habilitat des de la base del sector fins a l’àrea de les Fonts. Per tant, durant els primers dies la connexió entre els dos sectors a través del telefèric no estarà operativa, i es podrà fer amb la línia d’autobús que s’habilitarà entre la Massana i Arinsal, la qual serà gratuïta amb qualsevol passi de Grandvalira Resorts.

Finalment, Ordino Arcalís reobre avui la Coma amb el telecadira de sis places desembragable, el telecabina de Tristaina i el teleesquí Orris, mentre que de cara a demà entraran en funcionament cinc remuntadors més amb els quals es podrà accedir a vuit noves pistes. En total, l’estació ordinenca tindrà operatius el 54% dels seus quilòmetres esquiables, així com el 50% de les instal·lacions.

D’altra banda, totes les estacions tindran les escoles d’esquí i snowboard operatives, així com les àrees de debutants dels diferents sectors i les guarderies.

Grandvalira també tindrà ofertes exclusives pel que fa als primers dies d’obertura a Pal Arinsal, Ordino Arcalís, Pas de la Casa i Canillo, que es podran adquirir a la web i a les taquilles de les estacions.

ELS HOTELERS ESPEREN UNA GRAN AFLUÈNCIA

El sector hoteler es prepara per a l’arribada de turistes coincidint amb el pont. De moment, Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera, afirma que no tenen “xifres reals”, però s’espera que l’afluència de visitants sigui alta. A més, coincidint amb l’obertura de les pistes, l’ocupació hotelera, que en un principi es concentrava a Andorra la Vella o Escaldes, ha anat pujant cap a les zones esquiables. La xifra d’ocupació exacta no es podrà afirmar fins a última hora, ja que hi va haver una baixada de les reserves a causa del mal temps, però s’espera un repunt d’última hora.

tracking