Creat:

Actualitzat:

Per molts articles que fem, moltes estadístiques que ens mostrin i moltes infografies modernes de les companyies, en un moment com l’actual en què la crisi energètica i la inflació són al centre del debat, encara costa de veure una conscienciació seriosa sobre el tema.

Tot i les campanyes, la sobreinformació de la qual disposem, les dades i l’anàlisi de consums i comparatives, encara sembla no haver-hi consciència del problema que tenim. Els recursos són finits i no infinits, i no és només el nosaltres avui, sinó el futur del demà dels nostres fills i de les noves generacions. Ni l’encariment dels costos de les factures, ni les advertències constants de les institucions, semblen fer l’efecte que haurien de tenir en el consum energètic, i al final s’han de posar obligacions, amb sancions per corresponsabilitzar tothom. Com de costum paguen justos per pecadors.

Donar llibertat d’acció, sabedors de la consciència col·lectiva, seria l’opció desitjada però no efectiva davant de societats com les nostres, poc acostumades a les restriccions, la falta de subministrament i les prohibicions per decrets. Calefaccions altes, llums innecessaris, despesa energètica per no-res. Hem de posar-nos en mode on i passar a l’acció si no volem hipotecar el futur del planeta perquè és cosa de tots i la suma és la que marcarà la diferència.

tracking