de la meva agenda
AINA vol els joves més feliços
La salutació de benvinguda als monitors i monitores és la pregunta: “Per què ets ‘monitor@’?”
AINA ha obert les portes de l’estiu del 2018. La salutació de benvinguda als monitors/es és la pregunta: “Per què ets monitor@?” Espigolo per als lectors entre les seves respostes:
1. Per fer un servei cívic a Andorra.
2. Vull començar a assumir responsabilitats dins la societat andorrana.
3. És un bon camí per ser útil als altres.
4. Per adquirir noves experiències dins la societat que em toca de viure.
5. Em fa feliç donar-me de manera altruista als altres.
6. Vull sortir de la massificació del món dels joves insatisfets que viuen en la superficialitat.
7. Ser monitor és una etapa de la vida que em fa madurar humanament i cristianament.
8. Soc monitor per satisfer el meu desig de servir.
9. Soc conscient que, sense els voluntaris, les associacions com AINA no poden sobreviure.
10. Perquè quan em dono als nens i a les nenes rebo més del que dono.
11. Trobo en el torn d’unes colònies, sobretot quan em toca ser responsable del torn, el marc ideal per dur a la realitat el que he estudiat i totes les iniciatives que tinc a la motxilla.
12. Perquè posar-me al servei d’una causa social, lúdica i educativa com la d’AINA em dona sentit a la vida.
13. Perquè amb l’equip de monitors trobo una nova família, els lligams de la qual són el compromís, l’ajuda mútua en tot, el cant.
14. Soc monitora perquè m’entusiasma treballar en el món dels infants.
15. Senzillament, soc monitor perquè en la meva agenda hi ha cada dia un temps per a la gratuïtat.
16. Perquè desitjo donar el molt que jo he rebut... Les altres confessions tenen el mateix marc de fons.
Em trobo amb un pare –no, la mare– que se’m queixa perquè la seva filla vol ser monitora: “De què li serveix treballar amb els nens, i a més sense cobrar?” El pare tenia pensat per al bé de la filla inscriure-la en algun curs a l’estranger.
Mostro al pare escrits dels monitors: “A AINA m’he fet persona adulta”; “he après els valors de compartir, donar-se, la bondat, la generositat... El jove Louis Marie, entre els 350.000 voluntaris, condecorat per l’Institut de l’engagement, relata: “Gràcies al voluntariat he après a parlar en públic, a planificar una jornada, un torn de colònies, a treballar en equip... i sobretot a ser feliç veient que eren feliços els altres.”
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior digué en el discurs de la Fira d’entitats socials i cíviques del Principat d’Andorra: “La vostra tasca té un objectiu comú: millorar el benestar de la nostra societat, compromesos en l’acció i el benestar socials i la millora de la qualitat de vida de la nostra població.” Xavier Espot clogué dient: “Us volem encoratjar a formar part del teixit associatiu del nostre país i a contribuir a l’acció social per aconseguir una societat més justa, responsable i solidària, mitjançant la participació i la implicació activa de tota la ciutadania.” Els joves monitors d’AINA són feliços d’aportar un gra de sorra a la felicitat del món dels infants.
El Papa Francesc invità els joves en el discurs que feu al poble de Natzaret el 18 de juny de 2016 a “prendre riscos quan es tracta de nobles ideals, embrutar-se les mans com ho feu el bon samarità de la paràbola de Jesús que va socórrer la persona colpejada, plena de ferides de sang mesclada amb la pols del camí”.
En obrir les portes del Santuari de Meritxell, el matí de dimarts 3 de juliol, prego a la meva Confident per la mainada que comença torn de colònies, i amb una devoció especial, pels joves monitors a qui vull feliços. Ella em somriu: “Per construir un somni... primer cal estar despert.” (Joves del camp de treball del Grup Sardanista Montserrat a la borda de Meritxell).