De la meva agenda

Gràcies, gràcies, gràcies

Una paraula preciosa, encomanadissa i plena de somnis fets realitat

Creat:

Actualitzat:

El mot cimer que emergeix de l’estiu d’AINA és gràcies. Una paraula preciosa, plena de somnis fets realitat i encomanadissa. De cop, em ve al cor la tornada de la cançó de Jean-Jacques G.: “Aquest matí diré a la gent que estimo / oh! Gràcies mil per ser qui sou” (traducció). El gen d’AINA és el reconeixement. És obvi. AINA predica el do, l’esperit de servei, l’amistat. Si busquem les arrels de gràcies, descobrirem que són “la gratuïtat” i la “Mare de Déu de Meritxell”. L’agraïment és una finestra oberta a la Vida amb una gran V. Donar gràcies obre els ulls per veure el veritable amor en l’obra: “Obras son amores y no buenas razones”, em deien els mestres dels meus primers d’escola a Bellcaire.

Gràcies a les famílies que heu confiat un estiu més –i ja en són 47!– els fills i les filles a AINA. “Cal tot un poble per educar un infant” diu un refrany africà. “Què tinc jo que no hagi rebut?” va escriure Sant Pau. AINA forma part de les famílies andorranes; i les famílies sou AINA.

El desig de la felicitat del nen i de la nena ens uneix. A casa, l’infant aprèn l’obediència; a AINA, aprèn l’autonomia. A casa, el nen estudia la història de la seva família; a AINA, estudia i viu les tradicions del país i el patrimoni andorrà.

Em confia una monitora que participa a AINA des dels set anys: “El meu pare m’ha transmès el respecte als altres i l’esperit d’escolta. La mare és la persona amb qui camino. I AINA, amb els amics i la natura, em dona un equilibri emocional”.

Gràcies a les monitores i als monitors pel vostre compromís entusiasta i generós des del voluntariat en l’educació del lleure d’AINA. Descobrim en vosaltres els testimonis i els valors que acompanyen els nens i les nenes per contribuir que visquin com a infants i creixin com a persones.

Us ho agraïm amb les encertades paraules de Francesc Balcells i Teixidó, alcalde de Palau d’Anglesola: “Enmig de la senzillesa sorgeix l’autenticitat i aquests quinze dies omplen immensament la motxilla personal. Tant, que se’n pot fer estil de vida. Gràcies a uns joves que decideixen altruistament acompanyar infants i adolescents, que del servei també en fan aprenentatge. I que arriben trinxats a casa, però segur que amb una gran sensació de plenitud, d’haver donat el màxim. No ompliran cap pàgina dels diaris l’endemà de recollir el campament, però seran portada permanent per a molts vailets que s’hi emmirallen... Milions de gràcies per omplir tants moments de felicitat dels nostres fills i filles. El lleure educatiu de qualitat, compromès i transformador és ben viu en alguns oasis del país i mereix que el valorem. Gràcies”.

Al sopar-alifara dels tres torns, casa i borda de colònies i dels dos campaments, AINA i TAMARROS, fem comptes de l’estiu “Riu, plora i viu una muntanya d’emocions”. No busquem les coses que ens han quedat per fer ni les equivocacions. Parlem amb el cor, que ens diu tot allò que hem rebut al llarg dels dies de la bona gent que creu en l’educació del lleure. Tots els gestos de bondat i de generositat que ens han acompanyat en el camí de l’estiu. Els del Govern, presidits pel cap Xavier Espot, que ens ha encoratjat a treballar per una Andorra de valors. Els Síndics, que han convidat a conèixer millor el Consell que presideixen i a cantar l’himne andorrà. Els Comuns d’Encamp, d’Andorra la Vella i de Canillo que, tot compartint taula, han valorat la convivència dels infants i dels adolescents de les set parròquies. Els monitors han agraït que junts amb tots els altres comuns col·laborin amb el material dels tallers de l’estiu des de la granja i l’hort fins a la cuina i les pintures. Als mossens d’Andorra i d’Encamp agraïm les galetes que fan més agradable la reunió dels vespres on es revisa la jornada i es comparteix un pensament espiritual.

El papa Francesc ha reunit en ocasió de la JMJ a la nunciatura de Lisboa durant 30 minuts els joves d’Ucraïna. Ha escoltat les seves commovedores històries de patiment causades per la guerra. Francesc, amb els joves, s’ha solidaritzat amb el seu dolor, resant amb ells un parenostre i convidant els joves a treballar per la pau. Gràcies a les entitats bancàries de Canillo Creand i Morabanc per editar el llibret per a les famílies, les esglésies parroquials, les escoles i per als ainistes de l’estiu “Riu, plora i viu una muntanya d’emocions” que és un missatge de pau per a tota Andorra. Gràcies a Andbank per l’edició del cançoner, perquè cantant sembrem la pau al cors de qui canta i de qui ens escolta.

El cel està ple de persones agraïdes, em deia la meva padrina Teresa de Bellcaire. Gràcies a la Fundació Josep Anton Cerqueda per fornir-nos de la farmaciola per a tots els torns i els campaments un estiu més. Gràcies a Inner Wheels, Lyons, Rotarys Club, Mansos de cor, GrandValira Social, Saetde, Palau de Gel, Asca, Fundació Carles Maestre, Gol Solidari, Fundació Billach, Santuari de Meritxell i a la generositat de les nombroses famílies que entre tots feu realitat el somni “A l’estiu cap Infant sense colònies”. “Tot el que feu a un infant, m’ho feu a Mi”, diu Jesús. “L’alegria dels infants és l’expressió més senzilla de l’agraïment”, em diu somrient la meva Confident.

tracking