Creat:

Actualitzat:

Vuit adolescents i vuit adults reben les flames de l’Esperit. Fa dos mil anys les reberen els amics de Jesús allà al cenacle de Jerusalem. La primera Pentecosta fou presidida per Maria, mare de Jesús. La festa es repeteix aquest diumenge meritxel·lià al Santuari Nacional de la Mare de Déu de Meritxell presidit igualment per la mare de Jesús i Patrona d’Andorra. Els confirmants durant el curs 2022-2023 s’han preparat per acollir la flama de l’Esperit de mans de l’arquebisbe Joan Enric. Els preguntem quina és la seva la flama preferida. A una sola veu diuen: Totes! Insistim. Somriuen i en trien una per compartir la seva llum.

La flama de Déu que passa de llarg dels grans imperis per complaure’s en les petites flors que trobo en el camí de cada dia. En cada una d’elles, contemplo la bellesa de Déu, com cantem a les colònies “Lloat, sigueu” de sant Francesc (Clara).

La flama Sol és la font de totes les energies. La Llum del Sol de Migdia meritxel·lià vivifica tots els infants i és l’escalf de l’amor maternal que dona la força d’estimar als petits i als grans (Emma).

La flama de la senzillesa. Cantem a l’Ave Maria d’AINA: “El Senyor m’ha triat per la meva senzillesa”. La Mare de Déu de Meritxell calça esclops, com les dones pageses de Canillo de fa 150 anys. La senzillesa és la porta de l’amor (Carlota).

La flama de la música que amb l’oïda escolto, amb la boca canto, amb les mans la danso i amb els peus la puntejo.

Cantem perquè la vida és un cant ( Joel).

La flama de la llibertat. Ho canto a AINA: “Sigues lliure i camina cap a l’estel que vulguis guanyar”. Entro per la Confirmació en el món de la joventut per ser més responsable i, doncs, més lliure (Martina).

Entusiasme! Exclama la Laia: “La meva flama és l’entusiasme”. L’entusiasme em fa un petó cada matí de bon dia i una abraçada al vespre de bona nit. Un dia sense entusiasme és un dia perdut. Si un dia se m’apaguen les flames de la fe i de l’amor, l’entusiasme les torna a encendre.

La Jana, germana de la Laia, completa: “La meva flama és l’amor. Visc perquè em sento estimada i visc per estimar”. Diu Jesús: “Que el vostre amor doni fruit”. Per això sembro obres d’amor que nodreixen, que guareixen i que endolceixen la vida de la família i dels amics.

La flama de la saviesa és el primer do de l’Esperit Sant amb el qual assaboreixo i estimo la vida que tinc per viure, que és la vida que estimo i paladejo (Berta).

La flama de la ciència és el segon do de l’Esperit Sant gràcies al qual vencem un dels virus més dolents, el de la ignorància. La ciència que comença amb el coneixement de la vida dels meus avis, la història del meu veïnat... que els llibres no ensenyen. (Ana)

La flama de la intel·ligència és el tercer do de l’Esperit Sant amb el qual busco el perquè de totes les coses. No vull ser, com ens aconsella el mossèn, dels “donde va Vicente, donde va la gente” (Fabio).

La flama del consell és el quart do de l’Esperit Sant perquè quatre ulls hi veuen més que dos. Aconsellar-se amb els pares, amb els mestres, amb els monitors... amb el coixí del llit. Al final jo, després de discernir ben assessorada, soc qui pren la decisió (Meritxell).

La flama de la fortalesa és el cinquè do de l’Esperit Sant. El camí sense dificultats i planer no és el camí més curt per guanyar el cim dels nostres ideals (Elena).

La flama de la pietat és el sisè do de l’Esperit Sant. Gràcies a la pregària ho sé tot pel que fa a la felicitat ( Melisa).

La flama del temor de Déu és el setè do de l’Esperit Sant. Quan amb la meva petita flama de felicitat dono raigs de llum a la vida dels altres, la resplendor acaba transfigurant-me ( Yauheini).

La flama de la resiliència és el camí per gestionar les nombroses tarteres que fent el cim em frenen ( Hèctor).

El somni de l’adolescent és esdevenir adult, diu el Sergi, pare de família, a tots els confirmats: “L’enhorabona per haver trobat el camí de valors amb què, amb el sagrament de l’Esperit Sant, podreu fer del somni una joiosa realitat”.

Gràcies, MD de Meritxell, dolça Mare de tots, la meva Confident, per la gavernera que has fet florir de nou per al curs 2023 -2024.

tracking