Editorial

Restauració sense empleats

Arrenca el mes d’agost i bars i restaurants tenen complicacions greus per cobrir les plantilles i per oferir un servei adequat. Falta mà d’obra malgrat que a 30 de juny encara hi havia més de 800 persones buscant feina

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Persones que no tenen la qualificació, que no estan interessades a treballar en aquest sector o que no els convencen les condicions que ofereix... poden ser els motius perquè malgrat les xifres importants de desocupats que ha deixat la pandèmia el sector de la restauració –també succeeix en els hotels– tingui autèntics problemes per cobrir les plantilles per afrontar, a més, la punta de feina que comporta l’estiu i, encara més, l’agost. El Govern ja va deixar clar que amb la quantitat de gent sense feina no obriria quotes d’Immigració però el cert és que els testimonis recollits pel Diari evidencien que el servei d’Ocupació i els candidats que els fan arribar no els funcionen. El Govern ha d’abordar aquesta problemàtica perquè possiblement cal un acompanyament major per part dels tècnics i més programes de formació que contribueixin al reciclatge dels desocupats. Ara bé, el sector també ha de fer autocrítica i esforçar-se per ser més atractiu perquè un dels factors a tenir en compte és el de les condicions que ofereix. Tenen un hàndicap prou gran que els fa estar en inferioritat de condicions respecte d’altres àmbits laborals, que és el fet que s’ha de treballar en festius i en els períodes en què la majoria de població està de vacances. Obstacles que es fan més grans si a sobre els salaris tampoc no compensen el calendari laboral a què obliga la feina. I, de fet, la qüestió salarial mereix una reflexió perquè tot i que tinguin l’oportunitat de contractar gent a l’estranger, qui s’animarà a instal·lar-se al Principat amb l’actual problemàtica del lloguer? Tot plegat és un cúmul de circumstàncies que evidencien que el problema segueix enquistant-se i que repercuteix a la recuperació postpandèmia quan en un mes de forta afluència com ho serà aquest bars i restaurants no poden oferir ni el servei ni la qualitat que demanden els visitants. Sense una actuació des de diferents vessants, amb la implicació de la part pública i la privada, aquesta continuarà sent una qüestió que estarà eternament sobre la taula sense resoldre.

tracking