Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra disputa avui el setè partit amistós de la pretemporada, i en dues setmanes clavades jugarà el primer partit de la nova Primera RFEF a l’Estadi Nacional contra el Linares. I més enllà d’això, dels grups i del calendari complet, poca cosa més se sap d’aquesta tercera categoria. Va ser una divisió que va néixer amb la voluntat de ser professional (el primer nom que se li va posar va ser el de Segona B Pro), però gairebé dia a dia ha anat perdent una part d’aquesta expectativa que tenien a la Reial Federació Espanyola de Futbol per tal de convertir-se en una absoluta incògnita.

No és gaire seriós que fins a 15 dies abans de l’inici de la lliga (el divendres) no se sabés del cert qui disputaria aquesta nova categoria perquè algunes de les entitats que s’havien guanyat el dret de competir no complien tots els requisits necessaris i no s’havien pogut inscriure, quan, segons la normativa de la RFEF, el termini acabava el 16 de juliol. Però més enllà d’inscripcions, avals o pressupostos, el gran nyap dels organitzadors és el que es refereix a la televisió.

A dues setmanes per arrencar la lliga encara no se sap per on es podrà veure. Que no se sàpiga on s’emetrà, al final pot ser el de menys, però això el que vol dir de veritat és que, a hores d’ara, els clubs no tenen cap tipus d’ingrés pels drets televisius, quan des de la RFEF se’ls havia promès una xifra important. La federació volia vendre la competició per 15 milions d’euros per temporada durant tres anys, acord que suposaria més de 350.000 euros per club en aquest concepte, però a l’hora de la veritat, l’única oferta per comprar la Primera RFEF va ser de menys de sis milions, xifra que equivaldria a 150.000 euros per cada equip. La federació va treure un nou concurs, encara sense resoldre’s, i ara tot són presses perquè les entitats necessiten aquests diners perquè hi comptaven als pressupostos.

I en mig de tot aquest nyap, el president de la RFEF, preocupat en barallar-se amb el seu homòleg a la Lliga de Futbol Professional en lloc de centrar-se en els seus. Amb quina autoritat podrà demanar ara que els clubs reformin els camps si ni ell compleix amb el que va prometre?

tracking