Creat:

Actualitzat:

La llibertat representa la capacitat de les persones d’escollir de fer una cosa sense perdre de vista la responsabilitat.

Aquests dies hem patit a Andorra uns atacs de hackers que han alterat la xarxa d’Andorra Telecom generant dificultat, inclòs la impossibilitat, d’accedir a la xarxa d’internet.

La informació que hem obtingut és que aquests atacs anaven en contra dels youtubers que van decidir viure a Andorra.

Som moltes persones que en un moment vàrem decidir viure a Andorra. Uns per motius laborals. Altres per motius de l’entorn. Altres per la seguretat del nostre país. Altres, i no ho podem negar, per poder gaudir d’un règim fiscal més favorable.

Uns motius totalment legítims, sempre que es respectin les lleis, normes vigents i la convivència per part de tothom. I el fet d’escollir anar a viure a un país no va en contra de les normes.

Qui hagi estat al darrere d’aquests atacs, la seva ràbia o enveja contra aquests joves ha estat superior que el perjudici que fa al país amb fets d’aquestes característiques.

Andorra sempre ha estat un país d’acollida. I molts ens enorgullim de defensar la convivència de més de 50 nacionalitats amb pau en un espai tan petit com és el nostre país.

Personalment no entro a valorar altres aspectes que no em corresponen, formes de vida o de gaudir dels seus guanys econòmics, segurament perquè no m’afecten. Mentre es respectin les normes, totes les persones han de ser benvingudes. I tothom aporta d’una manera o d’una altra a la nostra societat.

I els puc assegurar que no he vist mai cap dels seus canals. Però el seu èxit, mai pot ser excusa per les limitacions personals o les coses que un mateix no pot aconseguir. La societat ha canviat molt en els últims anys. I formes de fer que actualment són normals per als joves, els que tenim certa edat ens costa de normalitzar.

Però això és normal, ha passat constantment al llarg de la història. El que cal no perdre de vista mai són els valors com a persona. Valors que cal transmetre a la societat. Comportar-nos millor que el que considerem que no ho fa bé.

Hem de respectar les decisions personals de viure en un país, sigui quin sigui el seu motiu, sempre dintre de la legalitat.

tracking