Creat:

Actualitzat:

El nostre país ha viscut en els últims anys un creixement poblacional i urbanístic molt important.

Cada cop ens apropem més al concepte urbà i ens allunyem més de l’entorn més rústic, modernitzant el nostre entorn.

Aquest creixement representa una eina important d’estratègia per al desenvolupament econòmic i social dels territoris, però alhora presenta riscos cap a una gran part de la població que cal tenir en compte.

“La població de tots els països esdevé més urbana, amb un vessant més cosmopolita i compartint un ambient culturalment més divers” conclusió extreta del 6è Congrés Mundial de Turisme Neu i de Muntanya.

Dintre d’aquesta idea Andorra manté el turisme com un element rellevant dinamitzador del desenvolupament econòmic i social.

L’equilibri que es desprèn de poder posar en relleu la modernització de la indústria turística en positiu a través de l’educació, el treball decent i la sanitat haurien d’afavorir de forma directa sobre l’equilibri social.

El nostre país es troba marcat històricament per aquestes característiques que ens han fet forts i que ara hem de saber recuperar i desenvolupar en favor dels ciutadans.

La diversitat turística de la qual disposa el nostre país ens ofereix la possibilitat de ser un bon aparador de qualsevol mena d’esdeveniments, on l’experiència pròpia conjuminada amb les experiències d’altres ens ha d’oferir l’oportunitat de reflexionar sobre els reptes actuals relacionats amb el turisme i el seu impacte a totes les veesants de la societat.

Som capaços de veure que el turisme es troba en un moment prou àlgid a Andorra tot i la pandèmia. Alhora podem observar com les dificultats per aconseguir oferir uns serveis de qualitat i amb professionals ben preparats són cada cop més grans. Això és fruit del desequilibri social que allunya als treballadors del turisme i els aboca a altres sectors econòmics o llocs més agraïts.

Ens cal reflexionar sobre el turisme a Andorra: està integrant estratègies de sostenibilitat i respecte social, i així generant una gran oportunitat d’aprenentatge col·lectiu sobre els reptes que cal afrontar sense generar desigualtats?

tracking