Creat:

Actualitzat:

Totes les cites electorals es caracteritzen per una activitat molt més frenètica entre els partits que tenen intenció de presentar-s’hi. Dins d’aquesta activitat, es troba la de confeccionar les llistes, i aquest procés sol estar caracteritzat per la voluntat de fer-les el més representatives possible de la societat.

Diumenge passat es van presentar en un congrés extraordinari les persones que integraran les diverses llistes en l’àmbit nacional i parroquial de Demòcrates per Andorra. L’anàlisi de com de representatives són unes llistes es pot fer des de dos vessants principalment, el de la diversitat generacional i el dels territoris que hi ha representats.

A nivell de territori cal remarcar que Demòcrates no s’ha basat en càlculs electoralistes, sinó que com a partit seriós que aspira a governar Andorra, ha estat l’únic partit que s’ha presentat a totes les parròquies pel que fa a les llistes territorials. Des del vessant de la diversitat generacional, la llista nacional és una prova clara de l’aposta que ha fet DA per ser el més fidel possible a la realitat, incorporant persones de diversos sectors, edats i amb més o menys experiència política.

En el cas de l’edat i per ser més precisos, els dos candidats que segueixen Xavier Espot es troben en la trentena, fet molt positiu que pot apropar la política a un sector, el dels joves, que malauradament sol mostrar-hi menys interès.

Aquest darrer fet és essencial, perquè l’abstenció és un fenomen que, concretament entre els més joves, suposa un problema que cal afrontar de cara.

A part de la pedagogia necessària per part d’aquells que es dediquen a la vida pública, també cal certa conscienciació a títol individual per part dels joves i de la resta de la ciutadania. La importància d’assumir el cost d’informar-se per poder votar adequadament és vital per poder prendre una decisió tan important com la de votar, ja que aquesta determinarà el futur de tothom els propers quatre anys.

*Manel Amorim, Membre de la secció jove de Demòcrates

tracking