La tribuna

Un avió per la pau

Seria fantàstic arribar a agenciar un avió d’infants gràcies a la generositat d’Andorra

Creat:

Actualitzat:

Ens trobem davant un escenari dantesc provocat per la decisió d’un sol home.

D’un sol home que amb una gran mentida ens empeny a una situació no desitjada.

Una gran mentida que necessita com a resposta una gran veritat, perquè la veritat és que ningú pretén envair Rússia. Ni els Estats Units, ni Europa, ni l’OTAN, ni, evidentment, Ucraïna.

La veritat és que sempre hem desitjat mantenir una bona relació amb els hereus de la Unió Soviètica i desenvolupar amb ells una relació social, econòmica i cultural exactament com es fa entre els països normals, la qual cosa suposaria una conjuntura beneficiosa per a tots.

En lloc d’això, ens trobem davant un escenari catastròfic provocat per l’acció d’un sol home. D’un sol home que ens deixa davant la disjuntiva d’una guerra a Europa 78 anys després.

Deixant de banda les anàlisis publicades a la meva Tribuna d’aquest diari del 9 de febrer, el conflicte sembla ara inevitable, i no mereix la pena incidir en raonaments i debats, ja comentats a bastament en tots els mitjans de comunicació.

Què pot fer Andorra davant una situació tan delicada?

Aquest és el motiu del meu escrit d’avui, que té com a objectiu promoure una participació andorrana, perquè crec que Andorra pot dur a terme una funció modèlica en aquesta dramàtica situació.

A casa, amb la meva família, acollirem els propers dies dos nens ucraïnesos que viuran amb nosaltres el temps que sigui necessari fins que les condicions de vida a Kíev hagin tornat a una normalització pacífica i fora de tot perill.

La finalitat és evitar l’existència d’uns infants en un escenari de bombes, violència i mort, mentre es decideix la possible annexió del seu país per una potència estrangera invasora.

És clar que aquesta acció individual és molt limitada i per això, eixamplant aquest propòsit, voldria suggerir la idea d’organitzar un avió per la pau.

Proposo que les famílies andorranes que desitgin afegir-se a aquesta iniciativa es posin en contacte amb mi per refermar aquesta acció, que permetria evitar aquest escenari catastròfic a uns menors que no ho mereixen.

Seria fantàstic poder arribar a agenciar un avió d’infants gràcies a la generositat dels andorrans.

Són nens educats, agradables i... innocents, que sorprendran pels valors que les actuals estructures educatives ucraïneses els han inculcat.

Aquest seria certament un exemple universal, que demostraria al món que també es pot participar en els conflictes de manera útil i positiva.

És evident que sol no podré portar-ho a terme i que aquesta iniciativa, consistent en una acció tan delicada com una acollida de menors, si prospera necessita el suport de les institucions, i si aquest projecte s’arriba a realitzar es necessitarà una logística que prevegi des dels aspectes legals de garantia, cobertura institucional, regularització legal de l’estada d’aquests hostes, fins a assegurar la continuïtat d’una mínima formació escolar a Andorra durant el període de la seva estada entre nosaltres, etcètera.

Un detall important, i és que no sembla convenient esperar l’inici del conflicte armat per posar en marxa aquest projecte, perquè les condicions logístiques dins un entorn bèl·lic poden fer impossible la seva realització. Cal anar ràpid. Cal començar ja.

Apartar els nens de la guerra!

Us hi apunteu?

Podeu posar-vos en contacte i em podeu trucar al telèfon mòbil obert en permanència, 321 376, o per correu electrònic a azr@andorra.ad

Seria fantàstic que Andorra pogués donar aquest exemple al món i ben segur que el nostre país podria exhibir amb orgull aquesta iniciativa.

tracking