La tribuna

Una nova mirada cap al futur

La pandèmia fa imprescindible l’adaptació del sector del turisme

Creat:

Actualitzat:

És ben sabut que el sector turístic ha patit un revés arran de la Covid-19, però, tot i així, els agents del sector segueixen fent passes endavant cap a la plena recuperació. Ara bé, la tornada a la normalitat no pot ser igual: els canvis socials i econòmics que ha suposat la pandèmia fan imprescindible l’adaptació del turisme a tendències de futur com la transformació digital, la innovació o la gestió eficient de les empreses turístiques.

A aquesta transformació del sector s’hi sumen els canvis en els consumidors. Les prioritats dels turistes no són les mateixes i ara, després de temps incerts, es troben a la recerca de destinacions segures, sostenibles, digitals i centrades en el benestar. És per això que és més necessari que mai remar en una mateixa direcció i unir esforços per aconseguir, entre sector públic, empreses privades i treballadors un ressorgiment del turisme sòlid que integri la sostenibilitat i la responsabilitat com a elements indispensables i posant com a prioritat l’experiència dels visitants. Així doncs, en un context de grans reptes i noves tendències, el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que se celebrarà els dies 23 i 24 de març, vol ser, de nou, el punt de retrobament de professionals i experts del sector a escala internacional. Enguany, amb la parròquia de Canillo com a amfitriona, el Congrés se centrarà en aquestes noves tendències en turisme, posant la mirada en el futur des de l’optimisme i descobrint iniciatives innovadores en el camp de la intel·ligència artificial i les TIC com a eines per a contribuir a la sostenibilitat. A més, el Congrés serà el marc idoni per abordar també qüestions de gran rellevància en un país com Andorra com són el medi ambient i el desenvolupament de destinacions responsables, sostenibles i inclusives i que, alhora, treballin per crear experiències basades en la salut i el benestar dels visitants.

Aquesta onzena edició, que posa el focus en les destinacions de neu i muntanya, torna en format presencial per descobrir de la mà d’una trentena d’experts internacionals les claus de futur per al sector. Professionals de primer nivell compartiran amb tots els assistents el seu punt de vista des de les principals empreses i institucions turístiques d’arreu del món i generaran debat sobre les qüestions prioritàries que ha d’abordar el sector.

El Congrés, com el turisme, torna amb més força que mai com a fòrum de referència per a agents del sector i amants del turisme de neu i muntanya per posar en comú experiències, coneixements i noves perspectives per al sector. I ho farà des de l’optimisme i l’esperança per posar una nova mirada cap al futur.

* Sergi Nadal, Director de Turisme del Govern d’Andorra

tracking